Sport

Jövőre ismét az A csoportban játszhat a magyar hokiválogatott

Facebook.com/magyarjegkorong
Facebook.com/magyarjegkorong

Litvánia 5-4-re legyőzte Romániát a szlovéniai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, és ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar csapat feljutott a legjobbak közé, az A csoportba.

A románok az Erste Liga pontkirálya, a Csíkszeredában játszó, honosított Szkacskov góljával szereztek vezetést, majd Részegh révén az első húsz perc végére kétgólos előnyre tettek szert.

A második harmadban a litvánok egy két és fél perces időszak alatt kétszer is betaláltak, de a Brassóban játszó Molnár révén ismét a román csapat állt jobban. Ezt követően viszont zsinórban három litván gól következett, így 15 perccel a vége előtt nagyon érett a magyar feljutás.

Rokaly Szilárd közelebb hozta a román csapatot, de maradt az 5-4-es litván siker, ami azt jelenti, hogy a magyar csapat már biztosan második helyen végez, és ezzel jövőre az A csoportban szerepelhet. A magyar válogatott legutóbb 2016-ban, Szentpétervárott szerepelt az elitben.

A 11 székellyel és hat honosítottal felálló román csapat a vereség miatt jövőre a divízió I-ben játszik majd.

Eredmény:

Litvánia – Románia 5-4 (0-2, 3-1, 2-1)
gól: Noreika (32.), Jasinevicius (36.), Cizas (39.), Krakauskas (44.), Gintautas (46.), illetve Szkacskov (4.), Részegh (11.), Molnár Zs. (37.), Rokaly Sz. (51.)

 

Az állás: 1. (és már feljutott) Szlovénia 9 pont/3 mérkőzés, 2. (és már feljutott) Magyarország 6/3 (8-7), 3. Litvánia 6/4 (13-13), 4. Koreai Köztársaság 3/3 (8-11), 5. (és már kiesett) Románia 0/3
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt.

 

A vasárnapi program:
Magyarország – Románia 15.30
Szlovénia – Koreai Köztársaság 19.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik