Élő Sport

Öt másodperc alatt megpecsételődött a magyar hokiválogatott sorsa

Vörös Dávid / MJSZ
Vörös Dávid / MJSZ
Az első harmadban még döntetlenre állt Szlovénia ellen a magyar jégkorong-válogatott, azonban a második harmad közepén a hazaiak öt, a zárószakaszban kilenc másodperc alatt dupláztak és végül 5-1-re nyertek a divízió I/A világbajnokságon. Vasárnap Románia ellen harcolhatjuk ki a feljutást, de akár már szombaton az elitbe kerülhet a csapat.

Sean Simpson szövetségi kapitány ezúttal is a remek formában lévő Rajna Miklósnak szavazott bizalmat, de a magyar kapus már a 31. másodpercben gólt kapott. Ziga Jeglic takarásból leadott lövésénél esélye sem volt (0-1). Mezőnyfölényben voltak a hazaiak, sokat lőttek, egyszer Rajna a maszkjával védett.

Kapcsolódó
Nagy bukás a Giro befutóján, Van der Poel nyerte a szakaszt
A visegrádi nyitóetapon a 29. helyen célba ért Valter Attila lett a legjobb magyar.

A harmad derekán már 10-1 volt a kapura lövés. Macaulay Scott kiállítása alatt Rajnának ismét bravúrra volt szüksége, hogy ne változzon az állás. Ahogy kijött a nyomásból a vendégcsapat, egyenlített: Erdély Csanád értékesítette Terbócs István tökéletes passzát (1-1).

A Fehérvár csatára negyedik gólját lőtte Ljubljanában.

A korábbinál kiegyenlítettebb volt a második harmad, Sofron István előtt adódott komoly helyzet, ám Gasper Kroselj hárított. A 27. percben viszont előbb egy kontrát váltott gólra Robert Sabolic (1-2), majd öt (!) másodperc múlva Horváth Milán bizonytalankodását Ziga Pance használta ki (1-3). A Fehérváron légióskodó Anze Kuralt kiállítását kivédekezte a házigazda, azonos létszámnál viszont már Rajnának akadt dolga.

A harmadik harmad Erdély büntetése miatt hazai emberelőnnyel indult, ám Sabolicot is kiküldték. A 46. percben a szlovén kapuba került a pakk, ám kiderült, hogy sok magyar játékos volt a jégen, így nem szépítés lett, hanem emberhátrány.

Gól nem esett, ám Erdély megint ülhetett ki magasra tartott botért. Kuralt szólóját védte Rajna, majd a hajrában Magosi Bálint kapott 2+2 perces kiállítást, amit Sabolic (1-4) és Ken Ograjencek használt ki (1-5) kilenc másodperc különbséggel. Utóbbi kísérlete Macaulay korcsolyájáról pattant be.

Így maradt a rossz sorozat Szlovénia ellen, immár 11-ből 11 a vereség a vb-ken. A magyar csapat utoljára 1996-ban tudott tétmeccsen egynél több gólt ütni a riválisnak, írta az MTI.

Sikerével a szlovén válogatott jövőre az elitben szerepel. A vereség ellenére azonban a magyar csapat akár már szombaton továbbjut, ha Románia nem nyer alapjátékidőben Litvánia ellen. Amúgy biztosan a vasárnapi pontszerzés érne elit vb-s szereplést.

Divízió I/A-vb, 3. forduló

Magyarország – Szlovénia 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)
gól:
Erdély (16.), illetve Jeglic (1.), Sabolic (27.), Pance (27.), Sabolic (58.), Ograjensek (58.)

 

Litvánia – Dél-Korea 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)

 

Az állás:
1. (és már feljutott) Szlovénia 9 pont/3 mérkőzés
2. Magyarország 6/3
3. Litvánia 3/3 (8-9)
4. Dél-Korea 3/3 (8-11)
5. Románia 0/2

 

A további program, szombat:
15.30: Litvánia – Románia

 

Vasárnap
15.30: Magyarország – Románia
19.00: Szlovénia – Dél-Korea

1-5 Ograjensek

Újabb gyors dupla, ezúttal 9 másodperc alatt: Macaulay korcsolyájáról pattant be a korong, a találatot végül Ograjenseknek adták.

1-4 Sabolic

Sabolic első kísérletét Rajna még védte, de a magyar védők ügyetlenkedése révén a korong visszakerült a szlovénhez, aki a vas alá emelt (1-4).

Amatőr hiba volt

Elcseréltük magunkat, hat magyar volt a jégen, ezért érvénytelen a gól.

Sőt, 2-3 helyett emberhátrány…

Óriási nyomás alatt

Bezzeg a szlovének! Nyomtak egy olyan kétperces (le)támadást, mintha emberelőnyben játszottak volna, de Rajna háromszor is védett.

1-3 Pance

Hú, ebbe beleszaladtunk!

Öt másodperc kellett az újabb gólhoz, Pance esélyt sem adott Rajnának (1-3).

1-2 Sabolic

Sajnos ismét előnyben a hazaiak. Egy ellenfél harmadában eladott korongot kontráztak meg, Sabolic lőtte végül a gólt (1-2).

Mekkora magyar helyzet!

Te jó ég, mi maradt ki!

Erdély visszatett korongját Sofron előbb a kapusba bombázta, majd a kipattanót a kapu fölé lőtte (de talán ebbe is beleért a kapus).

Vége a harmadnak, 1-1

Bár fél perc elteltével hátrányba kerültünk, nem rohant át rajtunk a szlovén csapat, és még az egyenlítés is sikerült.

Szünet, szusszanjunk!

Terbócs majdnem ismét

Sabolic lövését Szirányi blokkolta, az ellentámadásból Terbócs majdnem megcsinálta ismét a középre húzást, de ezúttal a kapus a helyén volt.

1-1 Erdély

Miután Urbas egyedül lépett ki, de kapura sem tudott lőni, a villámgyors kontrából Terbócs csodásan tette ütőre a korongot, Erdély pedig közelről nem hibázott (1-1).

Olvasói sztorik