Élő Sport

Kiütéses győzelemmel kezdte a vébét a hokiválogatott

Vörös Dávid / MJSZ
Vörös Dávid / MJSZ

A magyar jégkorong-válogatott magabiztos játékkal győzte le 5-1-re Dél-Koreát a ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságon. Erdély Csanád három gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt is, a csapat pedig szinte hazai pályán érezhette magát, annyi drukker kísérte el.

A koreai csapat még úgy is az egyik nagy riválisnak számít a feljutásért vívott harcban, hogy a világjárvány kitörése óta az ázsiai bajnokság szünetel, ugyanakkor a felkészülés során, elsősorban a kapuban remeklő Matt Daltonnak köszönhetően legyőzte Magyarországot. Ezúttal viszont sokáig zongorázni lehetett a különbséget a csapatok között, Sean Simpson csapata elég meggyőző első harmadot produkált, és ugyan csak öt magyar lövés találta el a kaput, Fejes Nándor és Sofron István is gólt szerzett, de még számos ziccer maradt kihasználatlanul.

Vörös Dávid / MJSZ

A második harmad elejét megnyomták a koreaiak, ám Magyarország ütötte az újabb gólt, Erdély első lövése még kipattant a kapuvasról, de ment a kipattanóra, majd a kapus hóna alatt betalált. Megrendült ettől a rivális, Erdély pedig emberelőnyből növelte tovább a különbséget. Ugyanő aztán négy a négy elleni játék során is betalált, a második harmad derekén így már időt kellett kérnie a dél-koreai kapitánynak. 5-0 után mind a két oldalon voltak helyzetek, az ázsiaiak még büntetőt is lőhettek, de a vas segített az szünet előtt több védést is bemutató Rajna Miklósnak.

Ilyen előzmények után a harmadik harmad már csak formalitás volt, bár Rajna nagyot küzdött hogy meglegyen a kapott gól nélküli meccse, és volt olyan támadás, amikor háromszor is a kapuvas hárított. A koreaiak egyébként összekapták magukat, olykor még nyomás alá is helyezték a magyar kaput, az 58. percben pedig szépítettek, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

Nagy esélyt adott a feljutási harcban, hogy az orosz és a fehérorosz válogatott kizárása miatt a mezőny két legerősebb csapata, Franciaország és Ausztria már idén az elitvébén szerepel majd, így a divízió I/A-ban jelenleg öten versengenek a két feljutó helyért. Folytatás szerdán, Litvánia ellen.

Divízió I/A, 1. forduló

Magyarország – Koreai Köztársaság 5-1 (2-0, 3-0, 0-1)

Micsoda kezdés, már kettővel vezetünk!

Nagyon bekezdett a magyar válogatott! Erdély még kihagyott egy nagy ziccert, majd Garát lövését védte Dalton, de Sofron a kipattanóval azonnal kapura fordult, az épp felálló kapus alatt pedig a ketrecbe csúsztatta a korongot. Magabiztos előny.

Megvan a vezetés!

A vébén most debütáló Fejes jobb hátulról engedett el egy lövést, inkább a kapu elé tette, de mivel Dalton elől takarták a kilátást, így nem is kellett senkinek beleérni, a korong a kapuban kötött ki.

Magyar drukkerektől hangos a Tivoli

A ljubljanai csarnokban a szektorukat gyakorlatilag megtöltötték a magyar szurkolók, úgyhogy dobolásuk és éneklésük be is tölti a csarnokot.

Kicsit csapkodós a hoki

Egyelőre még túl sok felállt játékot nem láttunk, egy kaput eltaláló lövés volt, de Dalton védett.

Rajna Miklóssal a kapuban kezdünk

Az Erste Liga alapszakaszában a legjobb védési hatákonysággal záró Rajna Miklós nevével kezdődik a keddi összeállítás. Illetve ezek lesznek a sorok:

Olvasói sztorik