Sport vizes vb 2022

Hosszú Katinka: Arra a szintre, ahol voltam, már nem tudok visszajutni

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Hosszú Katinka már nem tud újra minden versenyen az aranyéremért harcolni, derül ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó az országos bajnokságot két aranyéremmel és két ezüstéremmel zárta, amivel teljesen elégedett. A 32 éves versenyző azonban úgy érzi, már soha nem jut vissza arra a szintre, ahol korábban volt.

„Nagyon kevés idő van már a világbajnokság rajtjáig, sikerként könyvelném el, ha odaérnék a dobogóra. Tudom, hogy nem ezt szokták meg tőlem az emberek, de ezúttal már egy bronzéremre is azt mondanám, hogy elégedett vagyok.

Nagyon messze vagyok a régi önmagamtól, az egy másik Katinka volt – azt hiszem, újra ugyanoda, ugyanarra a szintre, ahol voltam, amikor egymás után szállítottam az aranyakat, már nem tudok visszajutni. Nem lennék őszinte, s nem állnék két lábbal a földön, ha azt mondanám, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon újra az aranyéremre hajtok

– mondta az NSO-nak Hosszú.

Az úszónő kétszáz pillangón, valamint kétszáz és négyszáz vegyesen indul majd a budapesti vizes vébén, elmondása szerint bármelyiken lehet esélye dobogós helyen zárni. Hosszú Katinka nagy álma 100 érmet szerezni nemzetközi versenyeken, jelenleg 96-nál jár, egy sikeres vb-vel karnyújtásnyira kerülhet az álmához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik