Sport téli olimpia 2022

„Mindenkinek van már egy aranyérme, csak nekem nincs” – nem csak Valijeva borult ki a döntőben

Nikolay Muratkin/Anadolu Agency via Getty Images
Nikolay Muratkin/Anadolu Agency via Getty Images

Miközben mindenki Kamila Valijeva doppingolásával és drámai döntős kűrjével volt elfoglalva csütörtökön a téli olimpián, Alekszandra Truszova kifakadására kevesen kapták fel a fejüket.

Kapcsolódó
Bukdácsolva esett el az olimpiai éremtől a doppingbotrányba keveredő műkorcsolyázó
A 15 éves lány a rövidprogram során még bírta a rá nehezedő nyomást, de a kűrjében már nem tudott koncentrálni.

Jóllehet, a világ arra volt kíváncsi, nyerhet-e érmet egy decemberben pozitív doppingtesztet produkáló műkorcsolyázó, de egy másik dráma is kibontakozott a fináléban. Alekszandra Truszova ugyanis fantasztikus kűrt produkált, háromszor is négyfordulatos ugrást hajtott végre, ám ennek ellenére is másodikként zárt.

Truszova egyértelműen úgy érezhette, hogy ő volt a csütörtöki mezőny legjobbja, mert amikor megtudta, hogy még ez sem volt elég az aranyéremhez, elsírta magát.

Soha többé nem megyek jégre. Soha! Utálom! Ez lehetetlen, nem megy már tovább. Nem megyek el az eredményhirdetésre, mindenkinek van már egy aranyérme, csak nekem nincs. Utálom

mondta a 17 éves versenyző.

Végül azért megbékélt a helyzettel és átvette az ezüstérmét, de így is elég tragikusra sikerült a finálé. Valijeva kűrjére rányomta a bélyegét a doppingbotránya, Truszova kiakadt, a végső győztes Anna Scserbakováról pedig bejárta az internetet a kép, amikor megtudta, hogy olimpiai bajnok, mégsem tud neki örülni a körülmények miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik