Sport téli olimpia 2022

Liu Shaolin Sándor: Elmondhattam volna a váltóelődöntő utáni értékelésemet név nélkül is, de az jobb lett volna?

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

„Mi is csak a leszakadást láttuk, igazából a Bencén ment el, nem tudta tartani a tempót a többiekkel” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor, miután kiderült, hogy a címvédőként induló férfi gyorskorcsolyaváltó utolsó lett futamában, így csak a B döntőben szerepelhet a pekingi téli olimpián.

A négy éve olimpiai bajnok, idén a mixváltóban bronzérmes Liu Shaolin Sándor sokakat magára haragított a nyilatkozatával, mert voltak, akik úgy érezték, nem volt elegáns, hogy a kiesés miatt a váltó legrutintalanabb tagját, Nógrádi Bencét hibáztatja.

Szombaton megszólalt az ügyben a gyorskorcsolyázók edző-menedzsere, Bánhidi Ákos is, aki azt mondta, minden felelősség az edzői stábot terheli a balul sikerült futam miatt.

Kapcsolódó
„Amit mi kitaláltunk, az összeroppantotta őt fizikailag” – a gyorskorisok edzője megvédte a váltó kritizált tagját
Bánhidi Ákos szerint semmilyen felelősség nem terheli Nógrádi Bencét a váltó kiesése miatt.

A Nemzeti Sport azt írja, Liu és Nógrádi azóta megbeszélte egymással a történteket.

„Kevesen vannak ugyan, de akik igazán ismernek, tudják jól, szinte mindenből viccet csinálok, mert így érzem jól magam. Ám ha a short trackről van szó, nem ismerek tréfát: szóvá teszek minden kis hiányosságot és mulasztást, mert csak az őszinteség visz előre.

Magamtól is elvárom, hogy mindig a lehető legtöbbet adjam ki magamból. Igen, elmondhattam volna a váltóelődöntő utáni értékelésemet név nélkül is, de az jobb lett volna?

Nagyon szerettem volna, ha Bence elbírja a terhet, hiszen ő az egyik olyan versenyző a csapatban, aki rengeteget dolgozott az elmúlt hónapokban, aki nagyon komolyan vette a feladatát, és beleállt a munkába – innentől még többet, még jobban edzünk, hogy Milánóban már úgy állhassunk fel a jégre, tényleg van esélyünk az éremszerzésre. Bencével együtt!” – nyilatkozta Liu Shaolin Sándor.

Akinek vasárnap 500 méteren szurkolhatunk, ahol öccsével, Liu Shaoanggal, valamint Krueger John-Henryvel próbálnak bejutni a döntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik