Sport téli olimpia 2022

„Elnézést kérek mindenkitől” – pályafutása legrosszabb napjaként élte meg a válogatott gyorskoris az elődöntőt

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Csalódást keltően sikerült a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltó számára az elődöntő, a csapat ugyanis csak a negyedik lett egy rossz váltásnak köszönhetően, így elég messze volt a továbbjutástól. 2018-ban Magyarország a téli olimpiákon először nyert aranyérmet ebben a számban.

Kapcsolódó
Nem lesz címvédés, B döntős a magyar gyorskorcsolya-váltó
Egy rossz váltás miatt szálltak el a továbbjutási esélyek.

Liu Shaolin Sándor az elődöntő előtt azt mondta, új taktikát választottak, amivel meg akarták lepni az ellenfeleket, de ez utólag kijelenthető, hogy nem jött be.

Mi is csak a leszakadást láttuk, igazából a Bencén ment el, nem tudta tartani a tempót a többiekkel. Szerintem egy jó világkupa-sorozatunk volt, örüljünk, hogy eljutottunk idáig. Sajnos nem sikerül megvédeni a címünket

mondta Liu Shaolin Sándor az M4-nek.

„Pjongcsangban az volt a nagy szerencsénk, azért tudtunk jól menni Ádóval, mert Viktor és Csabi (Knoch Viktor és Burján Csaba) nem maradt le, most viszont lemaradtunk. Nem tudtunk már csodát művelni, ha ott tudunk maradni, akkor biztos bele tudunk szólni a végébe, de így esélyünk sem volt” – folytatta.

„Mindig érmesek voltunk a világkupán, de ebben most ennyi volt. Hogy miért ezzel a taktikával álltunk fel, arról az edzői stábot kell megkérdezni. Mi követtük az utasításokat, így készültünk. Nem tudom, miért kellett változtatni, részemről mehettünk volna úgy, ahogy szoktunk” – nyilatkozta Liu Shaoang.

„Őszintén szólva nem is találom a szavakat, rengeteg gondolat cikázik a fejemben. El sem tudom képzelni, hogy ezt majd vissza kell néznem, annak ellenére, hogy így lesz” – ezt már John-Henry Krueger mondta, aki azt is elárulta, hogy az eredeti tervek szerint már az elején a mezőny elejére álltak volna, de ez nem sikerült, onnantól kezdve pedig sorban jöttek a negatív dolgok. Akkor jött az edzői utasítás a váltásról, de szerinte ez nem jutott el mindenkihez.

21 éves pályafutásom legrosszabb napja ez a mostani. Elnézést kérek mindenkitől, mert ez kínos volt

– nyilatkozta a sportoló, aki 2018-ban még amerikai színekben nyert olimpiai ezüstérmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik