Sport téli olimpia 2022

Hiába járt terápiára, ismét összeveszett a jégen a norvég házaspár

Jean Catuffe / Getty Images
Jean Catuffe / Getty Images

Egyelőre nagyon nem megy a játék a norvégok olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes kettősének, Kristin Skaslien és Magnus Nedregotten ezúttal Olaszországtól szenvedett vereséget a vegyes párosok curlingtornáján.

Kapcsolódó
Sérülés miatt lemaradt a téli olimpiáról, öngyilkos lett
Brittany George pekingi álmát súlyos hátsérülése akadályozta meg.

A kettős immáron harmadik vereségét könyvelhette el, ráadásul a házaspár össze is veszett egymással a jégen. Volt is miért, hiszen nagyon kiegyensúlyozatlanul játszottak mindketten: az első end végén 3-0-s hátrányban voltak, a negyedik végén 6-5-re vezettek, de végül 11-8-ra kikaptak.

A feszültség időnként tettekben és verbális módon is érezhető volt. Norvég beszámolók szerint a férj hibázásait a feleség nagyon zokon vette, és ugyan Magnus Nedregotten megpróbált békülni, hiába tette a párja vállára tette a kezét, Kristin azt lerázta magáról.

A veszekedés folytatódott, amikor Skaslien a negyedik körben rontott, így három pont helyett csupán egyet szerzett.

Lehet, hogy ez a győzelmünkbe került

– jegyezte meg Hognestad, majd némi káromkodás és egyeztetés után a jégen kívül próbálták lehűteni magukat.

Kapcsolódó
„Hirtelen megláttam egy kék törpöt” – edzésen szenvedett balesetet a norvégok világsztárja
Egy 23 éves olasz lány került Tarjei Bö útjába, akit el is ütött.

A kettős már a négy évvel ezelőtti olimpián is ezer fokon égett, akkor Kristinnek kellett később bocsánatot kérnie, amiért mérkőzés közben káromkodott. A páros 2019-ben házasodott össze.

„Valószínűleg többet tüzelünk csípőből, mint egy olyan csapat, amelyikben nincs ilyen szoros magánéletbeli kapcsolat. Ez olykor előny” – nyilatkozta még az olimpia előtt Magnus, hozzátéve, hogy terápiára jártak és sokat készültek mentálisan, hogy elkerüljék a veszekedéseket.

Hetente egyszer közös gyakorlatot végzünk. Ilyenkor lótuszpózban ülünk, egymás szemébe nézünk, és igyekszünk minél tovább koncentrálni

– mondta Skaslien.

Úgy tűnik, hiába.

Ahogy egy Facebook-kommentelő fogalmazott: „Egy premenstruációs pár helyett talán ideje lenne profi sportolókat küldeni az olimpiára.”

Szakértők szerint miután a duó négy meccsből hármat elveszített, a többi meccset meg kellene nyernie az elődöntőbe jutáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik