Sport téli olimpia 2022

„Hirtelen megláttam egy kék törpöt” – edzésen szenvedett balesetet a norvégok világsztárja

Tobias SCHWARZ / AFP
Tobias SCHWARZ / AFP

Egy olasz lány a frászt hozta a norvégokra a pekingi olimpia egyik biatlonedzésén, miután összeütközött a skandinávok egyik legnagyobb sztárjával, Tarjei Bővel.

Kapcsolódó
Horrorbaleset szakította félbe a snowboardosok edzését az olimpián
Húsz perc ápolás után, hordágyon vitték el a pályáról.

A 33 éves, olimpiai és 11-szeres világbajnok norvég elmondása szerint nagy sebességgel ereszkedett le a stadion felé, amikor a semmiből előkerülő Samuela Comola az útjába került.

Hirtelen megláttam egy kék törpöt. Átjött a pályán, én pedig elcsaptam.

Rosszabb is lehetett volna. Olyan gyorsan történt, hogy gondolkodni sem tudtam. Kicsit fáj a nyakam és a hátam, de jó masszőreink vannak, szóval nem lesz baj” – mondta Bö, aki jobban aggódott a fegyvere miatt, amely megsérült a balesetben.

„Este megpróbáljuk megragasztani” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Fenntarthatóság? Sivatag mellett, műhavon rendezik a téli olimpiát
Már az odaítéléskor tudni lehetett, hogy nem lesz természetes hó.

Elismerte, hogy az eset miatt nagyon felhúzta magát.

Azt hiszem, néhány sértő szó is elhagyta a szám norvégul és angolul egyaránt. Nem én vagyok a világ legnagyobb embere, de mégiscsak 77 kiló zúdult az olasz kislányra. Remélem, jól van, még ha az ő hibája is volt.

A válogatott menedzsere, Per Arne Botnan úgy véli, hogy változtatásokat kell végrehajtani a csangcsiakoui edzéseken, nehogy ez még egyszer megtörténhessen.

Eddig nem lehet azt mondani, hogy a Bö fivérek olimpiája lenne, a fiatalabb testvér, a szintén olimpiai és világbajnok Johannes Thingnes kontakt személyként éppen karanténban van, mert egy Pekingbe tartó járaton egy koronavírus-fertőzöttel utazott együtt.

„Valóban nem a mi olimpiánk, de éremről még nem maradtunk le. Majd szombaton minden kiderül” – mondta pozitívan Tarjei Bö utalva arra, hogy öccse, Marte Olsbu Röiseland és Tiril Eckhof társaként a vegyes váltóban kezd.

Abban a számban, amelyben ugyanezen összeállításban, 2020-ban, Antholzban világbajnok lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik