Sport

Lesöpörte a felháborodott lengyel kézisek óvását az EHF

Mindent megpróbált a Lengyel Kézilabda Szövetség, hogy 29-29-es döntetlen helyett győzelemmel záruljon az oroszok elleni vasárnapi Eb-középdöntő, de hiába óvott az utolsó másodpercben bekapott gól miatt, csak a pénzét bukta el.

Kapcsolódó
„Ez tiszteletlenség a kézi-Eb játékosaival szemben”
Dagur Sigurdsson is kritikával élt, szerinte megelőzhető lett volna a koronavírus-helyzet.

A meccs végjátéka ugyanis teljes őrületet hozott: Michal Daszek három másodperccel a vége előtt emberelőnyben betalált, az oroszok időt kértek, majd Szergej Koszorotov a középkezdés után 15 méterről lőtte el a labdát, amit nem tudott kivédeni a lengyel kapus.

A felvételen azonban tisztán látszott, hogy az orosz négyet lépett – a szabály engedte három helyett –, a lengyelek ezt hevesen jelezték is Charlotte és Julie Bonaventurának, akik videóztak, és végül gólt ítéltek.

Kapcsolódó
„Minél híresebb lettem, annál szerényebb” – egy év alatt elveszítette szüleit az egyik legjobb kéziedző
Játékosként a Kielt, edzőként a Löwent vitte csúcsra a dánok világbajnok szakvezetője.

A lengyel szövetség „Matekóra: Számold meg a lépéseket!” címmel kitette a videót Twitter-oldalára, majd befizetett 1000 eurót, hogy óvhasson.

Közben egy lengyel játékvezető, Dawid Borucki jelezte, hogy nagy csoda lenne, ha az EHF bármit is megváltoztatna, ugyanis a lépéshibát nem lehet videóval ellenőrizni.

A lépéshiba nem képezheti videós ellenőrzés tárgyát. Itt csak azt nézték a játékvezetők, hogy a gól a rendes játékidőn belül esett-e

írta.

Nem is okozott meglepetést az európai szövetség fegyelmi bizottsága, amely hétfő kora délután elutasította a kérvényt, és megerősítette a 29:29-es végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik