Sport koronavírus

„Ez tiszteletlenség a kézi-Eb játékosaival szemben”

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP

Kritizálta a férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezését és lebonyolítását Dagur Sigurdsson, a japán válogatott szövetségi kapitánya. A németekkel Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes szakember jelenleg az izlandi televíziót segíti szakkommentátorként Logi Geirssonnal és Olafur Stefanssonnal együtt.

Kapcsolódó
Óriási kapushiba miatt nem nyertek a lengyelek a kézi-Eb-n
Az orosz Szergej Koszorotov 15 méterről egyenlített.

„Természetesen nagyon figyelünk Izlandra, de azért megnézzük a többi csapatot is” – mondta Sigurdsson, aki számára a torna eddigi meglepetése Hollandia.

„Az oroszok szereplése is pozitív, Velimir Petkovic barátom nagyon jó munkát végez ott. De örülök az izlandi válogatott eddigi szereplésének is, az nagyszerű teljesítmény volt, hogy 20 ezer néző előtt kiejtette Magyarországot” – tette hozzá.

Természetesen figyelemmel kíséri a németek válogatottat is, amelyet súlyosan érintett a koronavírus: az Európa-bajnokság kezdete óta összesen tizenegy német játékos fertőződött meg. De nem jártak jobban az izlandiak sem, ahol jelenleg hatan vannak karanténban.

Szerinte egyáltalán nem vicces a helyzet, főleg azért, mert a szervezők előzetesen buborékot ígértek.

Ez tiszteletlenség a játékosokkal szemben. Az izlandi csapat otthon buborékban készült, a játékosok nem a családdal szilvesztereztek, majd eljöttek az Eb-re, és ott turistákkal kell vegyülniük. Megdöbbentő volt ezt hallani

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik