Sport

Reagáltak a kézilabda-Eb szervezői a rendezést övező felháborodásra

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A részben magyar rendezésű kézilabda Európa-bajnokság előtt a francia és a szerb kézilabda-válogatott is panaszkodott a magyarországi körülmények miatt.

Kapcsolódó

A franciák hétfőn érkeztek Magyarországra, és a L’Équipe arról számolt be, hogy a játékosokat kellemetlen meglepetésként érte, hogy a szállodájukban maszk nélkül sétáló emberekkel találkoztak, a csapat pedig ugyanabban a helységben étkezett, mint a többi vendég, holott hivatalosan izolálni kellett volna őket. A férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar szervezői szerdán reagáltak a kritikákra.

„Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban.

A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt

– olvasható a közleményben.

A szervezők azonban hozzátették azt is, hogy a továbbiakban felmerülő jogos igényeknek készek eleget tenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik