Sport

Újabb kézikapitány panaszkodik a körülményekre, más annak örül, hogy nem Magyarországon játszanak

SWEN PFÖRTNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP
SWEN PFÖRTNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP

Csütörtökön kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ám a torna előtt egyre több a kritika a szervezést illetően. A franciák és a szerbek jelezték az elsők között, hogy nem értik, miért kerültek olyan szállásra Szegeden, ahol maszk nélküli vendégekkel kell vegyülniük, hozzájuk csatlakozott most a magyarokkal azonos csoportba került Izland is.

„Nincs buborék a hotelban, így ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek. Vannak itt átlagos turisták. Így magunknak kell odafigyelni és óvatosnak lenni, ami nem egyszerű” – mondta a ruv.is-nek Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya a budapesti szállásról.

Arra számítottam, hogy hasonló lesz, mint az egyiptomi világbajnokságon, ahol buborékban voltunk és nagyon komolyan vették azt. Nem teljesen értem az okokat. De ezzel kell megbarátkoznunk.

Kapcsolódó

Németországban is téma mindez, pedig ők Pozsonyban játsszák a csoportmeccseiket. A szövetség sportigazgatója, Axel Kromer azt mondta:

örül annak, hogy egyelőre nem Magyarországon vannak a mérkőzéseik.

A csoportkörben Budapesten, Debrecenben, Szegeden, valamint Pozsonyban és Kassán lesznek mérkőzések. Míg Szlovákiában korlátozott számban engednek majd be nézőket a csarnokokba, addig Magyarországon telt házasak lehetnek a találkozók. A középdöntőket Budapesten és Pozsonyban rendezik, a helyosztók pedig már mind a IX. kerületi MVM Dómban lesznek.

A magyar szervezők értetlenül fogadták a kritikákat

„Az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban” – áll az Eb magyar szervezőinek szerdai közleményben.

 

„A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” – olvasható a szervezők levelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik