Élő Sport

Simán verte Koreát, szépen búcsúzott a vébétől a női kéziválogatott

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com
Idei utolsó világbajnoki mérkőzésén magabiztos, 35-28-as győzelmet aratott Dél-Korea ellen a magyar női kézilabda-válogatott a középdöntő III. csoportjában.

Eleinte meglátszott a tétnélküliség a játék képén, ugyanis sok volt a rendezetlen védelemmel szembeni gyors akció, és mivel ebben a magyarok bizonyultak hatékonyabbnak, a hetedik percben már három góllal vezettek, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Bűnös vagyok!” – Nora Mörk vállalja a felelősséget
Az utolsó másodpercben bukta el a győzelmet a norvég női kézilabdacsapat.

A sokasodó hibákat kihasználva az ellenfél a 12. percben egyenlített, majd egyre taktikusabbá vált a játék, és Háfra Noémi vezérletével a meccs harmadánál ismét három találat volt az előny (13-10). Hat perccel az első félidő vége előtt emberelőnyben nyitott védekezésre váltottak a dél-koreaiak, de erre is fel volt készülve a magyar együttes, amely a szünetben 18-15-re vezetett.

Jó védekezéssel és pontos lövésekkel kezdték a második felvonást a magyarok, és 4-0-s sorozatukkal már 23-16 volt az állás a javukra. A folytatás hasonlóan jól alakult támadásban és védekezésben is, ráadásul Bíró Blanka egyre hatékonyabban védett, ennek köszönhetően az ötvenedik percben már tíz gól volt a különbség.

A hajrában az ellenfél sorozatban háromszor talált be, de ez csak arra volt elegendő, hogy tíz gólon belülre kerüljön (35-28).

A mezőny legeredményesebb játékosa Háfra volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt.

A magyarok négy győzelemmel és két vereséggel a 10. vagy a 11. helyen zárnak, végső helyezésük hétfő este, a középdöntő I. és II. csoportjának utolsó mérkőzései után derül ki.

Női világbajnokság, középdöntő, III. csoport, 3. forduló

Dél-Korea – Magyarország 28-35 (15-18)
Magyarország: Bíró, Szikora – Márton 6, Szöllősi-Zácsik, Vámos 5, Bordás 4, Háfra 8, Lukács 3, Planéta 2, Kácsor 4, Tóvizi 1, Tóth E., Fodor, Kovács A. 2.

Hopp, egy kínai a végére

Kovács Anna kapufája után közel egy percet támadhattak a koreaiak, Li lövését Bíró védte. Az utolsó másodpercekben még egy kínai figura az ázsiaiaktól  (28-35).

25-35 Bordás

Vámos átcikázott a védők között (25-34), Bordás beállósból volt eredményes – ismét tíz közte (25-35).

Kim-bomba

Kim emberhátrányban került abszolút ziccerbe, de a hatosról a kapu fölé ejtett. Lukács lövését pedig a kapus védte. Kim góljával végül (18-24).

Vámos duplázott

Vámos góljával négy ide (15-19), lehetett volna öt is, de egy elveszített  labdát megbüntetett az ellenfél.  Aztán Vámos ismét villant (16-20).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik