Élő Sport

Simán verte Koreát, szépen búcsúzott a vébétől a női kéziválogatott

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com
Idei utolsó világbajnoki mérkőzésén magabiztos, 35-28-as győzelmet aratott Dél-Korea ellen a magyar női kézilabda-válogatott a középdöntő III. csoportjában.

Eleinte meglátszott a tétnélküliség a játék képén, ugyanis sok volt a rendezetlen védelemmel szembeni gyors akció, és mivel ebben a magyarok bizonyultak hatékonyabbnak, a hetedik percben már három góllal vezettek, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Bűnös vagyok!” – Nora Mörk vállalja a felelősséget
Az utolsó másodpercben bukta el a győzelmet a norvég női kézilabdacsapat.

A sokasodó hibákat kihasználva az ellenfél a 12. percben egyenlített, majd egyre taktikusabbá vált a játék, és Háfra Noémi vezérletével a meccs harmadánál ismét három találat volt az előny (13-10). Hat perccel az első félidő vége előtt emberelőnyben nyitott védekezésre váltottak a dél-koreaiak, de erre is fel volt készülve a magyar együttes, amely a szünetben 18-15-re vezetett.

Jó védekezéssel és pontos lövésekkel kezdték a második felvonást a magyarok, és 4-0-s sorozatukkal már 23-16 volt az állás a javukra. A folytatás hasonlóan jól alakult támadásban és védekezésben is, ráadásul Bíró Blanka egyre hatékonyabban védett, ennek köszönhetően az ötvenedik percben már tíz gól volt a különbség.

A hajrában az ellenfél sorozatban háromszor talált be, de ez csak arra volt elegendő, hogy tíz gólon belülre kerüljön (35-28).

A mezőny legeredményesebb játékosa Háfra volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt.

A magyarok négy győzelemmel és két vereséggel a 10. vagy a 11. helyen zárnak, végső helyezésük hétfő este, a középdöntő I. és II. csoportjának utolsó mérkőzései után derül ki.

Női világbajnokság, középdöntő, III. csoport, 3. forduló

Dél-Korea – Magyarország 28-35 (15-18)
Magyarország: Bíró, Szikora – Márton 6, Szöllősi-Zácsik, Vámos 5, Bordás 4, Háfra 8, Lukács 3, Planéta 2, Kácsor 4, Tóvizi 1, Tóth E., Fodor, Kovács A. 2.

1-3 Planéta

Ismét Háfra cikázott a védők között, lövését ugyan védte a kapus, de kiharcolt egy hetest és egy kiállítást. A büntetőt Planéta a jobb alsóba vágta (1-3).

Japán csoportharmadik lett

Japán 31-27-re legyőzte Argentínát, ezzel megszerezte a IV. csoport harmadik helyét – az Alba Fehérvár japán irányítója, Ojama Mana egy gólt lőtt.

A magyar érdekeltségű III. csoportban a csehek szoros mérkőzésen három találattal, 24-21-re verék Kongót, így az európai csapat az ötödik, az afrikai pedig a hatodik helyen zár.

Tényleg elfáradnak?

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, úgy látja, hogy az ázsiaiak a mérkőzések elején tartalékolnak, mert sok ütközéssel védekeznek és a végére általában elfáradnak.

„Minden technikai hibát és labdaeladást nagyon gyorsan kihasználnak”” – hangsúlyozta.

Harmadik győzelemre várva

A magyar válogatott egy esetleges győzelmével – Dánia és Németország mögött – a középdöntős csoport harmadik helyén végezne, minden más esetben a negyedik lesz.

Olvasói sztorik