Sport

Nem akarja megnehezíteni saját dolgát a női kéziválogatott

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com
A Szlovákia elleni győztes bemutatkozás után szombat este Csehország ellen folytatja világbajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott.

Háfra Noémi szerint a folytatásban a válogatott védekezésének hatékonyabbnak lennie annál, ahogyan Szlovákia ellen játszott.

Kapcsolódó
Újabb borzalmas sérülés a női kézilabda-világbajnokságon
A 18 éves nagybányai szélső, Oana Bors számára ennyi volt a vb.

„Nem kezdhetünk úgy, mint csütörtökön, ennél jobb összpontosítás és erősebb védekezés kell. A támadásunkkal egyáltalán nem volt probléma” – nyilatkozta az MTI-nek az átlövő, aki a csoportkör első fordulójában 35-29-re megnyert meccsen nyolc lövésből hét gólt szerzett.

Háfra a válogatottban 2018-ban játszott legutóbb ennyire bátran és eredményesen.

Nekem is hiányzott az a Háfra Noémi. Rögös út áll mögöttem, de ilyen az élet, egyszer fent, egyszer lent, ebből kell megtanulni építkezni

– mondta.

A 68-szoros válogatott játékosa szerint Csehország ellen nagyobb koncentráció, felszabadultabb játék szükséges, és élvezniük kell a meccset.

„A saját helyzetünket nehezítettük meg. Ha szombaton ugyanígy játszunk, ismét megnehezíthetjük, és az eleje egy kicsit izgulós lehet. Ha odafigyelünk azokra a dolgokra, amelyek nem voltak jók, akkor könnyebb mérkőzés lehet” – magyarázta.

Az ellenfél jobbszélsője, Jana Knedlíková jól ismerheti a magyar csapatot, hiszen hat évem át az NB I-ben játszott.

Tudjuk, hogy fiatal a magyar keret, de okos és erős játékosok alkotják. Szerintem más kézilabdát várhatunk a csapattól, mint amit a válogatott az elmúlt években játszott. Sokkal gyorsabban játszanak, és támadásban jobbak, mint védekezésben

– nyilatkozta.

A csehek csütörtökön némi meglepetésre simán, 31-21-re kikaptak a németektől, az egy gólt szerzett jobbszélső elmondta, ekkora különbségre ő sem számított, de a németek mindenben felülmúlták őket.

„Nekünk minden nagyon nehezen ment, a németek pedig könnyedén szerezték a góljaikat” – értékelt.

Knedlíková győri színekben háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, majd tavaly a norvég Vipers Kristiansandhoz igazolt, amellyel idén szintén BL-győztes lett. A magyarul nyilatkozó játékos úgy fogalmazott, csak jó emlékei vannak Magyarországról, ahol nagyon szép hat évet töltött és nagyon sokat tanult.

Hozzátette, Norvégiában is nagyon jól érzi magát, és örül, hogy a tavalyi idényük ilyen jól sikerült.

A balátlövő Markéta Jerábková kilenc lövésből három gólig jutott csütörtökön. Mint mondta, a meccs előtt is tudták, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, mert a németek és a magyarok a csoport esélyesei.

„Jól felkészültünk a németekből és jól is kezdtünk, de azután nagyon sokat hibáztunk az első félidőben, és a másodikban is csak egy kicsivel voltunk jobbak. El kell felejtenünk a németek elleni meccsünket, mert jól akarunk játszani a magyarokkal szemben, és győzni szeretnénk” – nyilatkozta.

Jerábková 2018-tól tavalyig Érden kézilabdázott, és elárulta, mivel az volt az első külföldi klubja, nehéz időszak volt számára az a két év.

A magyar-cseh mérkőzés szombaton 20.30-kor kezdődik Llíriában.

Női kézilabda-vb, szombati program, 2. forduló

E csoport
18.00: Németország – Szlovákia
20.30: Magyarország – Csehország

 

F csoport
18.00: Dél-Korea – Tunézia
20.30: Dánia – Kongó

 

G csoport
18.00: Horvátország – Paraguay
20.30: Brazília – Japán

H csoport
18.00: Ausztria – Argentína
20.30: Spanyolország – Kína

Ajánlott videó

Olvasói sztorik