Sport

Botrányos körülményekre, elviselhetetlen hidegre panaszkodnak a kézivébén

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

Bár a dánok természetesen hozzászoktak a téli hónapok hidegéhez, meglepetten vették tudomásul, hogy a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság egyik csarnokát se nagyon fűtötték fel.

Kapcsolódó
Horrorsérülés a kézivébén, hordágyon vitték le a pályáról a játékost
Csapattársai közül többen is elsírták magukat.

A válogatott már az edzés során is küszködött, de a csütörtöki, Tunézia elleni nyitó mérkőzésen se érezte magát komfortosan: a cserejátékosok például a kispadon is melegítőkbe, törölközőkbe bugyolálva ültek, hogy melegen tartsák magukat.

„Meg kellett próbálniuk melegen maradni, azt hiszem, ez a helyzet kritikán aluli” – nyilatkozta Laerke Möller, korábbi dán válogatott irányító, a dán Tv2 szakértője. A szintén szakértőként dolgozó Bent Nyegaard annyit tett hozzá:

Ez botrány!

„Az edzés során szinte elviselhetetlen volt a hideg, de csütörtökre javult a helyzet. Inkább az okozott gondot, hogy melegen tartsuk a testünket a kispadon” – mondta Trine Östergaard, a Bietigheim jobbszélsője.

Kapcsolódó
Szenvedős első félidő után a másodikban legyűrte a szlovákokat a női kézicsapat
Amikor összeállt a védekezés, sikerült lerázni az ellenfelet az első vb-meccsen.

Dánia végül 34-16-ra legyőzte Tunéziát, igaz, vezéráldozattal: Mia Rej térdsérülést szenvedett, a helyére a Team Esbjerg 21 éves irányítója, Michala Möller kapott meghívást.

A válogatott szombaton Kongó ellen folytatja a vb-szereplést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik