Sport

Horvát kézikapitány: A bírók kiherélték a védekezésünket

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

Tavaly óriási meglepetésre bronzérmet szerzett a horvát női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon, ezek után meglepetésre nagyon sima vereséggel nyitott az idei világbajnokságon.

Kapcsolódó
Botrányos körülményekre, elviselhetetlen hidegre panaszkodnak a kézivébén
A dánok szerint a Granollersben lévő aréna hőmérséklete kritikán aluli.

A csapat a G csoport csütörtöki nyitányán 18-12-es félidő után 30-25-re kikapott Brazíliától, és ugyan Nenad Sostaric szövetségi kapitány elismerte, hogy gyengén játszottak, keményen beszólt az egyiptomi játékvezetőknek is.

„Rosszul védekeztünk, ha 30 gólt kapunk, akkor nem nyerhetünk. A lányokra nincs panaszom, egyszerűen túl sok ziccert hagytunk ki. Ugyanakkor az utolsó negyedórának kell etalonnak lennie, hiszen mínusz kilencről kapaszkodtunk vissza mínusz ötre” – mondta.

Amit viszont nem értett egyáltalán, az Dora Krsnik 30. másodpercben (!) kapott kétperces büntetése volt, szerinte a tapasztalatlan egyiptomi játékvezetők azonnal elbizonytalanították tanítványait, akik nem mertek a megszokott keménységgel védekezni.

Sohasem láttam még olyat, hogy valakit a meccs 30. másodpercében kiállítottak volna egy kicsit keményebb fault miatt. Bizonyos értelemben kiherélték a védekezésünket a döntéseikkel

– vélte.

Horvátország szombaton a csoport leggyengébbje, Paraguay ellen folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik