Élő Sport

Klujber Katrin gólzáporával behúzta a magyar válogatott a csehek elleni meccset

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A magyar válogatott csütörtökön gyenge kezdés után végül 35-29-re győzte le Szlovákiát a női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

Kapcsolódó
Szenvedős első félidő után a másodikban legyűrte a szlovákokat a női kézicsapat
Amikor összeállt a védekezés, sikerült lerázni az ellenfelet az első vb-meccsen.

Szombaton az a Csehország várt Golovin Vlagyimir csapatára, amely tíz góllal kapott ki Németországtól. A magyar válogatott határozottan kezdte a mérkőzést, de nem tudta magáról két gólnál jobban leszakítani a cseh csapatot. Főleg Klujer Katrin játszott nagyot, az ő bravúros lövései több holtponton átlendítették a magyar csapatot.

Térfélcsere után elrobogtunk a csehek mellett, Márton Gréta háromszor is remekül szerzett labdát, amikből eredményesen támadtunk, így még azt is elbírták a mieink, hogy több kellemetlen kiállítást is kapott. A második félidő derekán szétestek a csehek fejben, aminek egy 6-1-es sorozat lett az eredménye és 30-23-ra is elhúzott a magyar válogatott.

A találkozó végére kicsit kiengedtek a magyarok, de a győzelem így sem forgott veszélyben, a magyar csapat 32-29-re nyert. Klujber remekelt, 13 lövésből 11 gólt lőtt, a meccs legjobbja is ő lett.

Női kézilabda-világbajnokság, E csoport, 2. forduló:

Magyarország – Csehország 32-29 (17-15)
Llíria, v.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
lövések/gólok: 49/32, illetve 45/29
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 14, illetve 4 perc

Korábban:
Németország-Szlovákia 36-22 (17-12)

csütörtökön játszották:
Magyarország-Szlovákia 35-29 (16-16)
Németország-Csehország 31-21 (17-10)

Az állás: 1. Németország 4 pont (67-43), 2. Magyarország 4 (67-58), 3. Csehország 0 (50-63), 4. Szlovákia 0 (51-71)

Klujber vezérletével húzta be második vb-meccsét a válogatott

A magyar válogatott 32-29-re győzte le a cseh csapatot a spanyolországi kézilabda-világbajnokság második csoportmeccsén.

Kimagasló teljesítményt nyújtott Klujber Katrin, aki 13 lövésből 11 gólt dobott. Védekezésben Márton Gréta háromszor, Klujber kétszer szerzett labdát, a második félidőben pedig rajtuk kívül Kácsor Gréta látványos találataival húzott el a magyar csapat. Golovin az utolsó 10-15 percben már sokat rotált, ki is engedtek a mieink, de a győzelem nem forgott kockán.

Sikerével mindkét meccsét megnyerte Magyarország a vébén és biztosan továbbjutott a csoportjából a szintén hibátlan néemtekkel együtt.

32-29

A végére kiengedett a magyar válogatott, Knedlíková is betalált, így még maradt egy kis időnk támadni, ezt viszont Háfra Noémi ellépte. A vége így 32-29 maradt, a győzelem megvan, a gólkülönbség elolvadt egy picit.

32-28

Tóth Eszter talált be egy támadás végén, majd Kácsor esett rá rettentő balszerencsésen egy cseh lábra, ami után lebicegett a pályáról. Albek szélről ellőtt labdáját kivédte Rezacova, majd Zachova hetesével négyre zárkóztak a csehek az utolsó perc előtt.

31-26

Kácsor, majd Malá dobott egy-egy gólt, Bordás viszont elpuskázott egy lövést beállóból, pedig Lukács szépen találta meg. Jerabkova a kilencedik találatát is megszerezte a túloldalon. Ezután Bordás jóvá tette korábbi hibáját, de Kordovská góllal válaszolt, úgyhogy Golovin időt kért.

29-23

Albek is beköszönt, beállása után nem sokkal alulról a kapus feje fölé hajította a 28. magyar találatot. Szabót kiküldték két percre, Jerabkova pedig átlövésből szépített, de a következő lövés már nem fogott ki Szikorán, aki már 8 hárításnál tart. Kácsor megint dobott egy parádés gólt lőtt, majd Planéta kapott két percet, aminek azonnal egy Hurychova-találat az eredménye.

27-21

Mindent kisajtolt a magyar válogatott a támadásából, Tóth Eszternek már azért kellett kapura dobnia, mert elfogytak az engedélyezett passzok. A slusszpoén, hogy be is ment a jobb alsóba. Szikora védett egy nagyot, majd Golovin időkérése után Márton dobott gólt, de rögtön ezt követően Hurychova szépített. Fodor Csenge bevetődését védte Rezacova.

25-20

Klujber hetesből szerezte meg tizedik gólját, erre már Malá válaszolni tudott, de Andryskovát kiküldték két percre és Klujber újabb büntetőt értékesített. Jerabkova szépített, már ő is hét találatnál jár.

23-18

Jerabkova gyors góllal szépített, majd a blokkunk volt munkában és Márton Gréta is elcsent egy labdát. Háfra talpról a jobb fölsőbe csavart. Szikora is védett egy ejtést, Klujber pedig előbb gólt lőtt, majd labdát szerzett. Szétestek a csehek.

21-17

Márton újra labdát szerzett, amiből aztán újabb sikeres magyar támadás végén Lukács dobott újabb gólt. Jött is az újabb időkérés.

20-17

Jól védekeztünkn egy percig, utána viszont Holanova tisztán lőhetett, ezután viszont Vámosról kiállították Mikulaskovát. Idők közben visszaállt Klujber és ha már így alakult, dobott is egy újabb gólt, majd Márton szerzett szépen labdát, kitette Lukácsnak, aki pedig jól vette észre Háfrát keresztben, így háromra nőtt a különbség.

18-16

A mieink kezdték a második félidőt, de Háfra ellen belemenést fújnak, Malá pedig lerohanásból szépített. Vámos passzív miatt dobott kapura, amiben nem sok fantázia volt, de Klujber labdaszerzésből visszaállította a különbséget, majd az emberelőnyük dacára – ezúttal Klujber kapott két percet – a beálló belépett a hatosunkra. Végigbittük a támadást, Bordás viszont kihagyta a helyzetét.

Sokkal hatékonyabbak voltunk

Ez a nyitja annak, miért vezetünk. A magyar válogatott kettővel kevesebb dobásból ért el kettővel több gólt, 74 százalékos hatékonysággal dobnak a mieink. A cseheknél ez a szám 60 százalék. Szikora négyet védett, Kudlackova ötször hárított. Vámos Petra (3/3) és Márton Gréta (2/2) hibátlanul lőtt, de Klujbernek sem kell nagyon sopánkodnia, ő hét lövésből hat gólt dobott.

17-15

Elkapkodtuk a támadásunkat, így maradt még egy kis ideje Csehországnak. Az ellenfél lövése lejött a blokkról, Klujber pedig saját térfélről őrült nagy bombát eresztett meg a kapura, bizony nagyot kellett védenie Kudlackovának, hogy ne legyen csodagól a félidő végén. Maradt viszont a kétgólos előny a szünetre.

17-15

Vámosnak vagy nem szólt senki, hogy kettős emberhátrányunk van, vagy csak simán nem érdekelte, mert egymás után háromszor dobott gólt, főleg a frissességét és lendületét kihasználva. Ezekre a találatokra nagy szükség is volt, mert Knedlikova és Kordovská is gólt dobott, majd Szikora védett nagyot Kovárova lövésénél. Átvészeltük a kettős kiállítást!

14-13

Jerabkova kiegyenlített, de Kácsor azonnal villant egyet, testcsellel játszotta magát tisztára és úgy talált be, majd Klujber hatalmas mázlival került helyzetbem amit ki is használt könyörtelenül. Tóth Esztert újra kiállították, miután eltüntette ellenfelét a hatos előterében, ráadásul Lukács is 2 percet kapott lerántásért. Jerabkova meg is találta így a rést a védelemben és szépített is, már az ötödik gólját dobta. Nehéz lesz így a vége.

12-11

Kudlackova megfogta Klujber átlövését, ráadásul Tóth Esztert két percre kiküldték a bírók. Hamar gond is lett az emberhátrányból, eltolódott a védekezésünk és Kovárovára így nem jutott ember, könnyen lőhetett gólt. Klujberre belemenést fújnak, lerohanás ugyan nem volt, de Kovárova így is szépített. Golovin inkább időt kért.

12-9

Jerabkova újabb gólt dobott, de Klujber alulról, bámulatos csuklómunkával a jobb fölsőbe talált be talpról. Nagyon látványos gól volt! Sokáig nem marad meg a háromgólos előny, mert Zachova büntetőből szépített. Passzívig elvittük a támadást, majd Kácsor Gréta pokolian nagy gólt lőtt a bal fölsőbe.

10-7

Jót tett ellenfelünknek a fejmosás, rögtön egy kiharcolt és értékesített hetessel folytatták a csehek a meccset, majd Háfra hibázott bele egy akcióba, így lerohanásból Malá is betalálhatott. Háfra átlövése nem volt veszélyes, cserébe hátul eltüntette az egyik támadót, így volt időnk rendeződni. Hatalmas lövés csattant a jobb kapufán, majd nagy nehezen végre újabb magyar gól esett, Klujber egy lövőcsel után dobta át a falat. Két gyors gól jött, a csehek szépítésére válaszul jött Márton találata.

8-4

Zachova szépíteni tudott, de ezután hetest harcolt ki a magyar csapat és Klujber értékesítette is. Malá Szikorán kívül a léc fölé is ejtette a labdát, majd egy labdavesztés után újra megismétlődött a jelenet. Bordás újabb gólt dobott beállóból, majd Klujber akcióból is betalált, így aztán inkább időt kértek a csehek.

5-3

Klujber is beköszönt a cseheknek egy bevetődéssel, majd Jerabkova lőtt a kapunk mellé. Esélyünk nyílt két gólra ellépni, de Háfra előbb egy cseh lábra passzolt, majd Klujber átlövése maradt ki, Jerabkova pedig a rendezetlen védelmet kihasználva Sszikora fölött átemelve egyenlített. Nem estünk szét, szép támadás végén Bordás dobott gólt beállóból. Szikora védett nagyot, ami után Lukács begyűjtötte a labdát, az ellentámadás végén pedig Márton Gréta dobott gólt. Csak összejött a kétgólos különbség!

2-2

Kordovska beperdített egy labdát a szétnyíló védelemnek hála, ráadásul Háfra újabb lövése pontatlan volt a túloldalon. Ezután viszont Szikora védett egyet és bár Bordás besárgult, üggyel-bajjal kivédekezte a magyar csapat a támadást, sőt Lukács Viktória egyenlíteni tudott.

1-1

Elindult a meccs, ezúttal Szikora Melinda kezdett kapuban és a csehek indították a mecset. Sajnos rögtön az első átlövés utat talált a kapunkba Sszikora lábai között. Erre Háfra rögtön átlövéssel válaszolt.

A másik meccsen nem volt meglepetés

Németország a papírforma szerint könnyedén átlépett Szlovákián, 36-22-es győzelemmel állnak két nyert meccsel a csoport élén.

Olvasói sztorik