Sport

Ullrich: Majdnem úgy végeztem, mint Pantani, közel jártam a halálhoz

FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP

Saját bevallása szerint három éve közel állt a halálhoz Jan Ullrich Tour de France-győztes korábbi országúti kerékpáros. Amint a cyclingnews szakportál beszámolt róla, az 1997-es francia körversenyen és az 1999-es Vuelta a Espanán győztes 47 esztendős német ex-bringás egykori nagy riválisa, az amerikai Lance Armstrong podcastjében beszélt a múltjáról.

Három évvel ezelőtt hatalmas problémákkal küzdöttem, amikor meglátogattál. Örültem az érkezésednek, hisz ahogy láthattad is, majdnem úgy végeztem, mint Marco Pantani. Közel jártam a halálhoz

– utalt az időfutamban kétszeres világbajnok Ullrich az 1998-ban Tour de France-t és Giro d’Italiát nyert olasz kiválóságra, aki 2004-ben kokain-túladagolásban halt meg.

Kapcsolódó
Megúszta a börtönt a prostituáltat bedrogozva megverő Tour-győztes
Jan Ullrich pénzbüntetést kapott a testi sértésért.

A 2000-es, sydneyi olimpián mezőnyversenyben aranyérmes Ullrich 2018 augusztusában alkohol és drogok hatása alatt egy frankfurti luxushotelben megtámadott és sérüléseket okozott egy kongói származású prostituáltnak, amiért testi sértésben és kényszerítési kísérletben találták vétkesnek.

„Idővel azonban felépültem a függőségből, mivel voltak kiváló barátaim, köztük te is, akik visszahoztak az életbe. Most boldog vagyok” – fejezte ki háláját Ullrich korszakos ellenfelének, akit utólag fosztottak meg doppingolás miatt hét Tour-elsőségétől.

Saját bevallása szerint Ullrich három éve nem iszik alkoholt, nem használ drogokat, egészségesen él, ismét napi szinten kerékpárra ül, továbbá a barátnője egészséges ételeket főz neki.

Az 50 esztendős Armstrong leszögezte: rivalizálásuk, amely visszavonulásuk után barátsággá nemesült, jelentős hatást gyakorolt személyiségére. Mindketten nehéz időszakokon mentek keresztül, ám az, hogy Ullrich ismét egészséges, számára az idei év egyik legfontosabb történése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik