Sport

Sidi reagált a felfüggesztésére: Tiszta a lelkiismeretem

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Magyar Sportlövők Szövetsége szerdán közleményben jelezte, hogy fegyelmi eljárás megindítását rendelte el Sidi Péterrel szemben, és a határozat meghozataláig terjedő időre felfüggeszti a sportoló versenyzési jogát. Mindez azt követően történt, hogy Péni István bejelentést tett, ami szerint az Indiában rendezett versenyen, március 18-án egy ismeretlen személy bement a szállodai szobájába, és ezt kamerafelvétel is bizonyítja. Az illető 45 percet töltött el a szobában.

Kapcsolódó
Minden idők legmocskosabb ügye alakul a magyar sportlövőknél
Sidi Pétert felfüggesztette a szövetség, videofelvétel bizonyítja, hogy a magyar sportlövő 45 percre behatolt riválisa szállodai szobájába.

Bár Péni István nem nevezte meg Sidit, csak annyit közölt, hogy a ruházat alapján a magyar delegáció egy tagjáról van szó. Az elnökség fegyelmi bizottsága aztán „a videofelvétel tanulmányozás után jelezte, elnökségi határozattal történő felhatalmazást kér, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa”

Le vagyok döbbenve, de mit is várhatnék, hiszen perben vagyok a szövetséggel. Sok jóra nem számítottam, de úgy hoztak ellenem megint egy büntetést, hogy meg sem hallgattak.

Ügyvédhez fordulok, mert állítások alapján büntetnek, még a fegyelmi tárgyalás időpontjáról sem kaptam értesítést. Tiszta a lelkiismeretem” – reagált a Telexnek a világ- és Európa-bajnok Sidi.

Kapcsolódó
Hogyan jutottak odáig a magyar sportlövők, hogy az egész világ előtt lejárassák magukat?
Hétfőn délben ült össze a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége, hogy felelőst keressen és megfelelő büntetésről döntsön minden idők egyik legfurcsább magyar sportügyében.

A márciusi indiai versenyen történt az is, hogy a magyar sportlövők döntőbe jutottak, de összevesztek és nem álltak ki, Péni és Pekler Zalán szerint ugyanis Sidi fegyvere szabálytalan volt. A Nemzeti Sport kedden írta meg, hogy az egyik magyar sportlövő ugyanezen a versenyen fennakadt a doppingvizsgálaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik