Sport

Olimpiai botrány: malacnak öltöztették volna a japán színésznőt

Kazuki Wakasugi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Kazuki Wakasugi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

A tokiói olimpia szervezőbizottságának új vezetője, Hasimoto Szeiko azt mondta, megdöbbentette, amikor meghallotta a játékok kreatív igazgatójának, Szaszaki Hirosinak ötletét.

Kapcsolódó
Sportpszichológusért kiált a dühös magyar birkózókapitány
Csütörtökön legalább a honosítottak nyertek egy-egy meccset a budapesti kvalifikációs versenyen.

Szerdán a Sukan Bunsun hetilap arról számolt be, hogy a népszerű színész, komikus és modell, Watanabe Naomi malacjelmezbe öltözve ereszkedjen le az égből az olimpiai megnyitón.

Az Olympig (az olimpia és a malac szó összeolvadása) botrányt okozott, a tokiói szervezőbizottság által közzétett bocsánatkérésben Szaszaki bejelentette lemondását. Azt mondta, az ötletet 2020 márciusában egy csoportos csevegésben terjesztette elő, és már akkor kritikát kapott.

Hogy őszinte legyek, meglepődtem. Egy vidám, harmonikusabb világban reménykedem, amelyben mindannyian elfogadjuk egymást és tisztelhetjük egyedi gondolkodásmódunkat

– nyilatkozta Watanabe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

渡辺直美 (@watanabenaomi703) által megosztott bejegyzés

„Megdöbbentem, amikor láttam. Kinevezésem óta a nemek közötti egyenlőséget prioritásként kezeljük, Ezeknek a dolgoknak nem szabadna megtörténniük. A NOB vezetői is megkapták a magazin cikkét, és nagyon aggódtak” – nyilatkozta Hasimoto Szeiko, aki éppen egy szexista botrányt követően került a szervezőbizottság élére.

Kapcsolódó
Az aranyéremre hajtó úszónőnek szexelni sem lesz ideje az olimpián
Az ötszörös vb-győztes és hétszeres Európa-bajnok úszónő szerint inkább legyen szigorú szabályokkal tartott olimpia, minthogy elmaradjanak az ötkarikás játékok.

Elődje, Mori Josiro egy hónapja mondott le, miután úgy fogalmazott, hogy bosszantja őt, ha az értekezleteken a női tagok túl sokat beszélnek, és emiatt a megbeszélések elhúzódhatnak. Utóbb meggondolatlannak nevezte kijelentését és elnézést kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik