Sport

Sportpszichológusért kiált a dühös magyar birkózókapitány

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Lemaradt a kvótáról az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén a magyar szabadfogású csapat, miután Halidov Gamzatgadzsi és Kuramagomedov Murad is kikapott a negyeddöntőben, írta az MTI.

Az öt hazai sportolóból a nyolcaddöntők után csupán a két honosított versenyző maradt állva, de előbbi 5-2-re kikapott a 2017-es vb-bronzérmes ukrán Andrij Jacenkótól. Utóbbi pedig hihetetlen mérkőzésen, 4-1-es előnyről úgy szenvedett vereséget az azeri Hadzsimurad Gadzsijevtől, hogy láthatóan az utolsó erőtartalékait is elhasználta, ennek ellenére másodperceket kellett volna már csak kibírnia a győzelemhez, ám azeri riválisa egy lábra támadással a mérkőzésidő lejártára 5-4-re fordított.

Veréb István (86 kg), Korcsog Milán (97 kg) és Ligeti Dániel (125) egyformán az első meccsén kikapott, így magyar szabadfogású nem tudott csatlakozni a már tokiói kvótás, világbajnoki harmadik Muszukajev Iszmailhoz (65 kg).

Erre a folytatásban már csupán májusban, a szófiai világkvalifikációs versenyen lesz esélyük a fogásnem képviselőinek.

Dvorák László, a szabadfogásúak szövetségi kapitánya letörten értékelte a versenynapot.

„Borzalmasan mérges vagyok a történtek miatt. A srácok többsége alapvetően jól birkózott, csak épp nem hitték el magukról, hogy képesek átlépni azt a határt, ami akár olimpiai kvótát is érhetett volna.

Nem a felkészüléssel vagy a formájukkal volt a probléma, mentálisan gyengültek el. Meg kell emésztenünk a történteket, le kell vonnunk a tanulságot, sportpszichológiai segítséget kell bevonnunk, és koncentrálunk a májusi, szófiai kvalifikációs viadalra

– idézte Dvorákot a szövetség hírlevele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik