Sport koronavírus

Az aranyéremre hajtó úszónőnek szexelni sem lesz ideje az olimpián

Ian MacNicol/Getty Images
Ian MacNicol/Getty Images

Rendkívül szoros időbeosztásra és nagy csatára készül Julija Jefimova, olimpiai ezüst- és bronzérmes, ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok orosz úszónő az olimpián.

A 28 éves klasszis saját hazájában adott nagyinterjút a Sport24 portálnak, amelyből kiderül, hogy az Egyesült Államokban készül a nagy versenyre. Az ugyanakkor még nem biztos, hogy nem utoljára indul majd az olimpián.

Minden olimpia előtt arra gondolok, hogy még ezt megcsinálom, aztán befejezem. Ez megy 16 éves korom óta. Ez ismétlődik újra és újra

– mondta Jefimova.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yuliya Efimova (@pryanya93) által megosztott bejegyzés

A Sport24.ru úgy véli, az úszónő legfőbb riválisa a 24 éves és kétszeres olimpiai bajnok Lilly King lesz, aki 2016-ban kritizálta őt az orosz doppingbotrány kapcsán. Ezzel azonban Jefimova nem foglalkozik, ahogyan a többi ellenfelével sem, mert állítása szerint rengeteg kihívója lesz. Elmondása szerint több tehetség is másfél évvel idősebb és erősebb lett, ennek dacára továbbra is a hőn áhított olimpiai aranyérem a cél.

„Ez már nem az érzelmekről szól, egyszerűen erősebbé kell válnom. Még keményebben kell edzenem.”

Az interjú aztán vicces fordulatot vett, az újságíró felvetette, hogy a koronavírus-járvány miatt nagyon szigorú szabályokra van kilátás Tokióban. A felsorolásban szerepelt az események látogatásától való eltiltás, valamint az is, hogy nem nézhetik meg a sportolók a turisztikai látványosságokat, sőt még a szex is tiltólistára kerülhet. A legutóbbi tételről Jefimovának megvan a véleménye:

– Nem kellemes, ha nem mehetsz sehová, de még mindig jobb így olimpiát tartani, mintha teljesen elmaradna. Várj, azt mondtad megtiltanák, hogy szexeljenek az olimpikonok?
– Igen.
– Haha, erre amúgy sem volt soha időm a versenyek alatt! Ahogyan sok másnak sem.

Végül Jefimova arról is beszélt, hogy ha be kell oltatnia magát a koronavírus ellen, akkor meg fogja tenni, bár nem biztos benne, hogy kötelezővé fogják tenni. Az orosz zászló és a himnusz is hiányzik majd az olimpiáról, de Jefimova szerint alkalmazkodniuk kell a körülményekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik