Sport

Magyar kézikapitány: Meg sem fordult a fejünkben feladni a spanyolok elleni meccsünket

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az egyiptomi világbajnokságon megszerzett 5. hely mérföldkő lehet a csapat történetében.

Kapcsolódó
Az ötödik helynél is többet adott a kéziválogatott a vébén: reményt
Nagy László koncepcióval vállalta el az alelnöki pozíciót, amihez a megfelelő embereket kérte fel. Az eredmény egy olyan válogatott, amely évtizedek óta nem járt ilyen magasságokban és még szebb jövő elé néz.

„Keserű a szám íze, mert az lett volna az igazi, ha beverekedjük magunkat a legjobb négy közé. Mindenesetre a hazai szövetség által kitűzött célt elértük azzal, hogy bekerültünk a negyeddöntőbe” – nyilatkozta Gulyás a Nemzeti Sportnak.

Szerinte Magyarország újra felkerült a világ kézilabdatérképére, a fejlődés egyértelmű, és szakmai stáb már tisztán látja, mit kell tenni a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságig.

Úgy vélte, nem a franciák elleni volt a legjobb meccsük, de pontosabb játékkel meglehetett volna a továbbjutás.

Azt viszont elismerte, a spanyolok elleni utolsó középdöntő-mérkőzéssel kapcsolatosan lehet, hogy nem a megfelelő módon kommunikáltak

Meg sem fordult a fejünkben feladni a meccsünket.

Nem szabad elfelejteni, hogy a norvég és a francia válogatott is egy nappal többet pihent, mint mi. Márpedig csak úgy lehetett esélyünk bármelyik ellen, ha frissek vagyunk. Éltünk a lehetőséggel, hiszen kulcsjátékosaink addigra már három és fél órát töltöttek a pályán. Csak azzal foglalkoztunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a negyeddöntőt megelőzően” – mondta.

Kapcsolódó
Mocsai szerint az Eb-n túlszárnyalhatja a mostani eredményt a kéziválogatott
A pszichológiailag optimalizált célfilozófia a lehető legjobb volt a csapat számára, mondta a korábbi szövetségi kapitány.

A csapatnál és a játékosoknál is megfigyelhető volt egy fejlődési ív, de ahogy fogalmazott, a válogatott stabil volt és mindenkivel elégedett.

„Továbbra is kiváló a viszonyom Chema Rodríguezzel és Nagy Lászlóval. Nincs alá- vagy fölérendeltség, képesek vagyunk a kompromisszumra, nincs szakmai féltékenység, sem mellébeszélés, ezért tudunk együtt dolgozni. Nyíltan beszélünk egymással és másokkal, illetve ami még fontos: ha valamire nincs hatásunk, elengedjük” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik