Sport

Mocsai szerint az Eb-n túlszárnyalhatja a mostani eredményt a kéziválogatott

DIGI Sport / Sport24
DIGI Sport / Sport24

Története harmadik legjobb vb-szereplését produkálta a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely az ötödik helyen zárt az egyiptomi világbajnokságon.

Kapcsolódó
Az ötödik helynél is többet adott a kéziválogatott a vébén: reményt
Nagy László koncepcióval vállalta el az alelnöki pozíciót, amihez a megfelelő embereket kérte fel. Az eredmény egy olyan válogatott, amely évtizedek óta nem járt ilyen magasságokban és még szebb jövő elé néz.

„Harmonikus, jó csapat volt, és miután a fiatalok ebben az emberséges, nyugodt és szakmailag, stratégiailag megalapozott munkában, és önmagukban is hittek, ez egy nagyon pozitív kisugárzású, nagyon jó teljesítményt nyújtó magyar csapat volt. Igazi csapat” – nyilatkozta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, korábbi vb-ezüstérmes szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának.

Mocsai gratulált a csapatnak, mert úgy értékelt, az első hat között végezni, pláne a férfi mezőnyben, óriási dicsőség.

„A lélektani kiindulópont rendkívül pozitív volt, hiszen úgy ment ki a csapat, hogy a pszichológiailag optimalizált célfilozófia a lehető legjobb volt. Nem volt messze a képességektől, viszont nagyon motiváló volt” – mondta a korábban a férfi és a női válogatottnál is dolgozó Mocsai arról, hogy a célkitűzés a nyolcba kerülés volt, amit a csapat teljesített.

Jövőre pedig a magyar-szlovák közös rendezésű Eb-n a mostani szereplést akár túl is szárnyalhatja a válogatott, Mocsai legalábbis úgy véli, azon a tornán az elődöntőbe jutást kell célkitűzésként meghatározni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik