Sport

Uruguayi irányító: „A magyar kézisek igazi vadállatok!”

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
A németektől elszenvedett súlyos, 43-14-es vereséget követően vasárnap Magyarország ellen lép pályára az uruguayi férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában.

A 29 gólos zakó ellenére az iKasa BM Madrid 27 éves, németek ellen négy gólt szerző irányítója, Diego Morandeira azt mondta, leírhatatlan volt pályára lépni a sportág legrangosabb eseményén.

Kapcsolódó
Most izgulhatnak csak igazán a koronavírus miatt a magyar kézisek
A pénteki ellenfélnél két újabb pozitív eset történt, mindketten játszottak is ellenünk.

„Kétségtelenül sokat kell javítani, de érzelmileg sokat nyertünk, és folytatjuk az utat a cél, a Zöld-foki Köztársaság legyőzése felé” – nyilatkozta.

Előbb azonban még Magyarország következik, és Morandeira nehéz mérkőzésre számít.

Úgy gondolom, hogy a magyarok kevésbé technikásak, mint a németek, de sokkal testesebbek, erősebbek: igazi vadállatok!

De ez a mérkőzés is hozzájárul a tapasztalatszerzéshez, ami az utolsó csoportmérkőzéshez kell” – tette hozzá.

„Igaz, hogy a Németország elleni eredményünk nem tűnik vonzónak. De sok potenciál, vágy és elszántság van a csapatunkban, és abszolút bízom abban, hogy sikerül elérni a célunkat.”

Uruguay tavaly januárban története legnagyobb sikerét érte el, amikor a dél-amerikai selejtezőkön kiharcolta a vb-szereplést. A csapat korábban még egyszer sem jutott ki, ezúttal viszont csak a két legjobbtól, Argentínától és Brazíliától kapott ki, és meglepetésre Bolívia és Paraguay mellett legyőzte azt a Chilét is 28-25-re, amely a legutóbbi öt világbajnokságról nem hiányzott.

Jorge Botejara szövetségi kapitány már így is a legsikeresebb szakembernek számít: a kézilabda az egyetlen uruguayi csapatsport, amelyben a férfi és a női válogatott egyaránt eljutott a felnőtt vébére.

Kapcsolódó
Mikkel Hansen fejpántjára vadászik a kézi-vb Góliátja
A kongói Gauthier Mvumbi a francia negyedosztályból érkezett a világbajnokságra.

A magyarok az első mérkőzésen 34–27-re verték a koronavírus által megtizedelt Zöld-foki Köztársaságot, amelyből újabb két – ellenünk is játszott – kézilabdázó dőlt ki.

Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, ezúttal ott lehet majd a pályán az első összecsapásra be sem nevezett Székely Márton, Bóka Bendegúz és a gyermeke megszületése után a kerethez csatlakozó Bodó Richárd, illetve a végig kispadon ücsörgő Máthé Dominik, Rosta Miklós és Borbély Ádám is.

Rodríguez Pedro azonban nem, miután az IHF szabályzata szerint csak két honosított játékos lehet a tizenhat fős meccskeretben.

Férfi kézi-vb, A csoport, 2. forduló

18.00: Németország – Zöld-foki Köztársaság
20.30: Magyarország – Uruguay

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik