Sport koronavírus

Fő a biztonság a kézivébén: csak azok a magyarok játszottak, akik átestek a koronavíruson

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

Bár sok hibával és pontatlanul játszott, végül magabiztos, 34-27-es győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott a Zöld-foki Köztársaság ellen a világbajnokság nyitómérkőzésén.

Kapcsolódó
Sok hibával, de hozta a kötelezőt a kéziválogatott a vb-újonc ellen
Rengeteg labdát szórtunk el, és nagyon sok helyzet maradt ki, de bemelegítésnek jó volt a Zöld-foki Köztársaság elleni meccs.

„Egyértelműen érezhető volt a felkészülési mérkőzések hiánya, döcögős volt a játékunk. De elfogadhatóan teljesítettünk, számítottunk rá, hogy nem lesz egyszerű ez a találkozó, nem csak a mai nap bizonytalanságai miatt, hanem azért is, mert az ellenfél játékosai jó együttesekben játszanak” – idézte a szövetség honlapja Gulyás István szövetségi kapitányt.

A szakember az M4 Sportnak elmondta, ezúttal azokra a kézilabdázókra számított, akiknek van koronavírus-antitest a szervezetükben.

Ezért a mérkőzésre be sem nevezett Székely Márton, Bóka Bendegúz, Rodríguez Pedro hármas mellett Máthé Dominik, Rosta Miklós és Borbély Ádám is csak a kispadon ült.

Már elmondhatjuk, hogy tizenkét játékosunk szervezetében van antitest, a többieknek nincs. Tehát akik nem léptek pályára, azokat kicsit féltettük. Próbáltunk a biztonságra is figyelni, mert nem lehettünk biztosak abban, hogy az ellenfélnél nincs fertőző játékos

– mondta.

„Uruguay ellen cél a további fejlődés, a gyorsulás és a távolságok megtalálása, és próbáljuk olyan állapotba kerülni, ami a németek ellen már elvárható” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik