Sport koronavírus

Most izgulhatnak csak igazán a koronavírus miatt a magyar kézisek

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

A koronavírus miatt tartalékosan állt fel a magyarok elleni világbajnoki nyitómérkőzésre a Zöld-foki Köztársaság válogatottja, amely lehet, a németek ellen ki sem tud állni a következő összecsapáson.

Kapcsolódó
Fő a biztonság a kézivébén: csak azok a magyarok játszottak, akik átestek a koronavíruson
Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, akik nem léptek pályára, azokat féltették.

A tesztek ugyanis újabb két játékosnál mutatták ki a vírust, ráadásul mindketten játszottak is a magyarok ellen – így már csak 9 bevethető játékos maradt a folytatásra.

A szabályok szerint minden csapatnak legalább 10 játékossal kell rendelkeznie, beleértve egy kapust, ennek a feltételnek a válogatott jelenleg nem felel meg.

Kapcsolódó
Mikkel Hansen fejpántjára vadászik a kézi-vb Góliátja
A kongói Gauthier Mvumbi a francia negyedosztályból érkezett a világbajnokságra.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) tájékoztatása szerint az érintett játékosokat azonnal karanténba helyezték.

Kapcsolódó
Korrupció és diktatúra tartja a piramis csúcsán a kézilabdasport fáraóját
Hasszan Musztafa a nemzetközi szövetség, az IHF elnökeként élet és halál ura a kézilabdában, és akit nemhogy meggyengítettek a botrányok, hanem már oda jutott, hogy kihívója sem akad.

A Zöld-foki Köztársaság szövetsége arról tájékoztatta az IHF-t, hogy január elején mindkét játékos pozitív tesztet produkált, de az Egyiptomba utazás előtt már negatív lett az eredményük.

A magyar válogatott levélben kért azonnali tájékoztatást az IHF-től.

„Sürgős választ kértünk, azt tudakolva, hogy mely játékosokról van szó, hiszen fontos tudnunk, hogy ők mennyi időt és milyen poszton játszottak ellenünk pénteken” – mondta el Nagy László, az MKSZ alelnöke.

„Ezen kívül bizonyítékot is szeretnénk kapni, hogy ezek a játékosok korábban valóban átesetek a fertőzésen, ezért megkértük az IHF-et, hogy végezzenek antitest-tesztet az érintett játékosokon. A magyar delegáció tagjai újabb PCR-teszten vesznek részt, miként minden nap. Nagyon bizonytalan a helyzet, nem tudjuk, hová vezet a sok pozitív eset.

Játszani szeretnénk, versenyezni, a biztonságunknál azonban semmi nem fontosabb. Nehéz ilyen hírek és információk birtokában a mérkőzésekre fókuszálni, de ezzel minden csapat így van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik