Sport

Mikler: Ilyenben talán még nem is volt részem világversenyen

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

Érdekes nyitómeccsen van túl a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon: sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tud-e állni a a koronavírus-járvány által sújtott ellenfél, a Zöld-foki Köztársaság csapata, de végül megrendezésre került a mérkőzés, amelyet a vártnál nehezebben, hét góllal nyertünk meg.

Kapcsolódó
Sok hibával, de hozta a kötelezőt a kéziválogatott a vb-újonc ellen
Rengeteg labdát szórtunk el, és nagyon sok helyzet maradt ki, de bemelegítésnek jó volt a Zöld-foki Köztársaság elleni meccs.

„Egyáltalán nem mondható optimálisnak, ami a meccs előtt történt. Ilyenben talán még nem is volt részem világversenyen, csak fiatalabb koromban, amikor nem tudtuk, hogy kivel fogunk játszani. A nagy tornákon mindig lehetőségünk van arra, hogy felkészüljünk az ellenfélből, de most a sötétben tapogatóztunk.

Szó szerint egy órával a mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy kik játszanak az ellenfélnél, ezek a játékosok pedig nem feltétlenül a legismertebbek. Úgyhogy ez egy nehéz kezdés volt a csapat számára, ennek ellenére büszke vagyok arra, amit mutattunk

– értékelt Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa az M4 Sport kamerái előtt.

A 33 százalékkal védő kapus elismerte, hogy voltak hibák, de azt is hozzátette, ezeket minimálisra lehet csökkenteni, ha fel tudnak készülni rendesen az ellenfélből. Mikler azt mondta, megbeszélték, hogy igyekeznek a lehető legjobban kizárni a körülményeket, de ebben az esetben annyi kiszámíthatatlan tényező volt, hogy ez nem teljesen sikerült.

A magyar csapat a második csoportmeccsét vasárnap hívja, amikor az az Uruguay lesz az ellenfele, amely nem tudott a koronavírus-járvány miatt csarnokban készülni, és nagy pofonba szaladt bele Németország ellen (43-14 lett a vége).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik