Sport

Eldőlt, ki lesz a győri kézicsapat új edzője – sajtóhír

Alex Nicodim / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto via AFP

Másfél hete vált hivatalossá, hogy Danyi Gábor a szezon végén távozik a Győri Audi ETO KC kispadjáról, és Siófokon folytatja pályafutását. Utódként két név merült fel, egyikük, a francia Metznél és a holland női válogatottnál dolgozó Emmanuel Mayonnade azonban ki is esett, hiszen a szakember hosszabbított klubcsapatával.

Kapcsolódó
Fő a biztonság a kézivébén: csak azok a magyarok játszottak, akik átestek a koronavíruson
Gulyás István szövetségi kapitány elmondta, akik nem léptek pályára, azokat féltették.

Ambros Martín visszatérése azonban szinte tény, a Kisalföld értesülése szerint ugyanis az elnökség megszavazta, hogy a zöld-fehérekkel hat év alatt négy Bajnokok Ligája-trófeát nyert szakemberrel megkezdjék a tárgyalást.

Kapcsolódó
Mikler: Ilyenben talán még nem is volt részem világversenyen
Egy órával a meccs előtt tudták meg, kik játszanak majd az ellenfélnél, ami nem mondható ideális felkészülésnek.

A lap úgy tudja, a tizenkét elnökségi tagból heten támogatták Martín szerződtetését, kérdés, hogy a szakember elvállalja-e ismét a szakmai munka irányítását.

Martín 2012 nyarán a spanyol SD Itxako csapatától szerződött a magyar csapathoz, amellyel az addig valamennyi nemzetközi kupadöntőjét elveszítő Audi ETO 2013-ben végre megnyerte a Bajnokok Ligáját, majd 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban is megismételte ezt a bravúrt.

Kapcsolódó

2018-as távozását követően az orosz Rosztov-Donhoz igazolt, amellyel 2019-ben orosz bajnokságot és kupát nyert, a BL-ben pedig csak a döntőben bukott el a Győri ETO-val szemben. 2020. július 31-én családi okokra hivatkozva mondott le.

2016 októberétől 2019 májusáig a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, majd 2019 augusztusában orosz kapitány lett. A csapattal a japán világbajnokságon bronzérmet szerzett, a tavalyi, dániai Eb-n azonban nem sikerült négy közé jutni, így a szövetség menesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik