Sport

Robbant Mikkel Hansen nyilatkozata, de akadt vele egy kis baj

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP
Szenzációsnak tűnő interjút közölt a Jyllands-Posten a dánok olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázójával, Mikkel Hansennel, aki bő egy héttel a világbajnokság előtt azt feszegette, a koronavírus-járvány miatti bizonytalanság miatt lehet, el sem utazik Egyiptomba. A probléma csak az, hogy a beszélgetés hetekkel korábban készült.

Persze ha a világ legjobbjának háromszor is megválasztott kézilabdázó megszólal egy világverseny előtt, az mindig érdekes. Ezúttal ráadásul Mikkel Hansen olyan témát feszegetett, amit nem lehetett figyelmen kívül hagyni: úgy fogalmazott, a pandémia miatt nem tartja biztonságosnak az egyiptomi rendezést, és hazudna, ha azt mondaná, hogy nem fontolgatja a világbajnokságtól való távolmaradást.

Kapcsolódó
Sokk a vb előtt, a világ egyik legjobb kézise kihagyja a tornát
Térdsérülése biztosan nem jön rendbe januárban, így nem is épül fel időben.

„Nem tudom, meg lehet-e rendezni a világbajnokságot, de akkor legalább ne legyen jelen szurkoló. Nem látom értelmét annak, hogy nekünk, játékosoknak buborékban kell élnünk egy szállodában, majd egy olyan csarnokban játszunk, amely tele van nézővel. Vannak arra utaló jelek, hogy többet gondolnak a pénzügyekre, mint a játékosok egészségére” – idézte a 33 éves klasszist a Daniasport.hu portál.

A játékos azt mondta, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem gondolt arra, lemondja a vb-szereplést. Amennyiben bizonytalanságot tapasztal, akkor elsősorban a családja miatt átértékelné a részvételt.

Kapcsolódó
Nem csoda, ha a világ legjobb kézilabdázója lesz
A Győri ETO által is hívott Henny Reistad még csak 21 éves, de elképesztő karriert jósolnak neki.

Ezek után az EkstraBladet azonnal megkereste Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitányt, aki értetlenül állt a történtek előtt, hiszen a világsztár ott van a keretben és készül a vébére.

„Edzés után beszéltem Mikkellel, aki azt mondta, elkötelezte magát a világbajnoki részvétel mellett” – mondta Jacobsen.

Kritikusnak kell lennem a sajtóval: az interjú december elején vagy közepén készült, amikor Mikkel valóban fontolgatta a távolmaradást. De amikor egy ilyen cikk megjelenik, a lap vehetné a fáradságot, hogy utánajárjon annak, még mindig releváns-e az információ

– tette hozzá.

A világbajnokság január 13-án kezdődik, a dánok Argentínával, Bahreinnel és a Kongói Demokratikus Köztársasággal kerültek össze a D csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik