Sport

„A tévé előtt ülve is mellbe vágott közös álmunk fájdalmas megsemmisülése”

Martin Ziemer/MTI/EPA
Martin Ziemer/MTI/EPA

A december 3-án súlyos térdsérülést szenvedett dán Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém irányítója is hiába szurkolt, a csapat két vereséggel az utolsó helyre szorult a kézilabda Bajnokok Ligája idei négyes döntőjében.

Kapcsolódó
Borzalmasan csalódott a Final Four-kudarc miatt a Veszprém csapatkapitánya
Lékai Máté szerint a tanulság az, ha év közben jól játszanak, akkor Kölnben is ugyanúgy kell.

Rossz hír, hogy a 29 éves világ- és Európa bajnok játékosra tavasszal sem számíthat a klub a Final Fourban – feltéve persze, hogy David Davis csapata újra eljut Kölnbe, és a négyes döntő megrendezése sem ütközik váratlan akadályba.

A Dániában elvégzett térdműtétem sikeres volt, és a rehabilitációnak is nekikezdhettem már, de egyelőre csak rövidke sétákra indulhatok, azt is mankóra támaszkodva

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a tavaly Veszprémbe szerződött kézilabdázó.

Kapcsolódó
Máthé Dominik kulcsszerepet vállalt az Elverum kupagyőzelmében
A magyar válogatott átlövő hat gólt szerzett a Naerbö elleni fináléban.

„Az orvosok óvatosságra intenek, és arra is figyelmeztettek, hogy a teljes gyógyulásomtól nem hetek, hanem hónapok választanak el. Ez sajnos azt jelenti, hogy nem csak a januári egyiptomi világbajnokságot, hanem az egész szezont ki kell hagynom, így a jövő évi Bajnokok Ligája négyes döntőnek is legfeljebb csak a nézője lehetek.”

Lauge szerint Kölnben nem úgy működött a gépezet, ahogy szokott, apró hibák sokasága vezetett a vereségekhez.

El tudom képzelni, hogy milyen csalódottak és kiábrándultak a játékostársaim, mert engem itt Dániában, a tévé előtt ülve is mellbe vágott közös álmunk fájdalmas megsemmisülése

– folytatta Lauge, aki 2013 és 2015 között a most BL-t nyert THW Kiel játékosa volt, azt követően pedig újabb négy évet húzott le a Bundesligában már a Flensburg-Handewitt csapatát erősítve.

„Rossz volt nézni az elődöntőben, ahogy a csapatom beragadt a rajtnál, és azonnal nehezen ledolgozható hátrányba került. Még rosszabb volt azzal szembesülni, ahogy a második félidőben megszerzett előnyét veszni hagyta. Éreztem, hogy a hosszabbításból nem fogunk jól kijönni, mert a THW Kiel játékosai a mienk elszántságát is felülmúlóan küzdöttek, ráadásul a szerencsével sem álltak hadilábon, Hiába volt üres a lelátó, végül is ők játszottak hazai pályán.”

Úgy gondolja, a Veszprém sorsa már az elődöntő első félidejében megpecsételődött.

„Amit akkor láttunk, azt a bizonytalanságot és rossz megoldásokat, az zavart okozott, miközben az ellenfél vérszemet kapott, és kapva kapott minden kínálkozó lehetőségen. Bevallom, hogy én a Barcelonát vártam az első helyre, de a döntőben látott teljesítmény előtt kalapot emelve, azt kell mondanom, hogy nem a jobb, hanem a jobban és okosabban játszó csapat győzött kedden este” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik