Sport

Elek Gábor: Bizonyos helyzetekben tele volt a gatya

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP

Ugyan a magyar női kézilabda-válogatott a 10. helyen végzett a vasárnap véget ért Európa-bajnokságon, Elek Gábor szövetségi kapitány szerint a meccseken kívül minden remekül működött, egy rossz szót nem tudna mondani a játékosokra.

Kapcsolódó
Csapatát ócsárolták a kézi-Eb-n, történelmi éremmel vágtak vissza
Labdarúgás helyett a kézilabdát választotta, és bár egy nagyszerű horvát generáció tagja volt juniorként, végül edzőként teljesedett ki. Nenad Sostaric csodát tett a horvát női kézilabda-válogatottal.

Az FTC edzője az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta, nem raktak túlzott terhet a játékosokra, ezért volt számukra érthetetlen, miért izgulták el a meccsek nagy részét. Ugyanakkor a tavaszi olimpiai selejtezőre meglesz a megoldás.

„Minden jól működött, ami a meccseken kívül volt, csak a legjobbat tudjuk elmondani a játékosokról. Ahogy jött a meccs és nem a szánk íze szerint alakultak a dolgok, elkezdtünk hibázni, rengeteg hibát követtünk el. Egy idő után már egyértelműen kudarckerülés volt, amit csináltunk” – mondta.

Sportpszichológus nem tartott a csapattal, mert mellékállásban dolgozott és nem vállalta a három hetet. Vele telefonon értekeztek a játékosok, már akinek igénye volt rá.

Elek úgy érezte, a horvátok elleni nyitómeccs nagy törés volt a játékosok számára, a szerbek ellen meccsre szavuk sem lehetett, a hollandok ellen pedig a 40. perc körül tört el valami.

Kapcsolódó
A dánok szerint elcsalták a női kézilabda Eb bronzmeccsét a bírók
Jesper Jensen szerint tolták a torna meglepetéscsapatát.

„Csak arra voltunk jók, hogy a románokat verjük, a világelit ellen ez már kevés volt. Hiába beszéltük meg, hogy keményen lépjünk fel, ebből semmi nem valósult meg. A támadójátékunk nem volt gördülékeny, a kimaradt ziccereink száma döbbenetesen sok volt” – értékelt önkritikusan a kapitány.

Véleménye szerint nem volt gond a motivációval, hiszen egy Eb-n senkit nem kell motiválni.

Bizonyos helyzetekben tele volt a gatya. És amikor tele van a gatya, az hasonló ahhoz, mintha nem lenne megfelelő a motiváció

– mondta.

Szerinte azonban azt sem szabad elfelejteni, Európában a legtöbbet a magyar bajnokság állt a koronavírus-járvány miatt. De hozzátette, az olimpiai selejtező előtt sem lesz több idő, ugyanakkor erre a három hétre lehet építkezni.

„Sok kritikát kaptunk, volt, amikor működött, volt, amikor működhetett volna jobban a munkakapcsolatunk. Minket az eredmények minősítenek, ezek pedig nem voltak fényesek” – mondta arról, milyen volt Danyi Gáborral, a nagy rivális győriek mesterével a közös munka.

Összességében nagyon hasonlóan gondolkodunk. Hogy ezek után folytatjuk vagy nem, az nem a mi döntésünk lesz. Megegyeztünk a szövetséggel, nem fordult meg a fejünkben, hogy feladjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik