Sport

Tíz térdműtét után gólkirályként vezette Eb-győzelemig Norvégiát

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Norvégia válogatottja 22-20-ra legyőzte Franciaország csapatát a Dániában rendezett női kézilabda Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjében, Herningben.

Eleinte kettesével szerezték góljaikat a csapatok, majd a norvégok egy 9-2-es sorozattal elléptek. Eközben Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány időt kért, ám ellenfelük támadásban és védekezésben is pontosabban kézilabdázott, így a szünetben magabiztosan vezetett négy találattal, írja tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
A horvát csodacsapat a dánokat is sokkolta, bronzzal zárta az Eb-t
Története legjobb eredményét érte el a horvát női kézilabda-válogatott.

A franciák kapust cseréltek, és Cleopatre Darleux bravúros teljesítménnyel, tíz perc alatt hat védéssel mutatkozott be, erre alapozva csapata előbb felzárkózott, majd egyenlített, sőt az 54. percben – 4-3 után – visszavette a vezetést. A második félidő jelentős részében gyengébben teljesítő norvégok egy 4-1-es sorozattal zárták a döntőt, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg a tornát.

A franciák másodszor játszottak Európa-bajnoki finálét, tavalyelőtt sikerrel jártak, a címvédés viszont nem sikerült. A norvégoknak ez volt a 11. kontinenstorna-döntőjük, és a nyolcadik aranyérmük.

A Győri Audi ETO KC játékosai közül a francia Amandine Leynaud hét lövést védett, Estelle Nze Minko egy gólt dobott. A norvég Silje Solberg 16 lövést hárított, Veronica Kristiansen négy, Stine Oftedal három, Kari Brattset egy alkalommal talált be.

Kapcsolódó
Győri kézis lett a női Eb legjobb játékosa
Nem került be magyar játékos a torna álomcsapatába.

A győriek korábbi jobbátlövője, Nora Mörk tíz térdműtét után Európa-bajnoki aranyéremmel és – 52 találattal – gólkirályi címmel folytatta pályafutását. A döntőben négy találata volt.

Női kézilabda-Európa-bajnokság, döntő

Norvégia-Franciaország 22-20 (14-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik