Sport

Nora Mörk visszaszúrt az őt kritizálóknak az Eb-győzelem után

tv2.no
tv2.no

Norvégia válogatottja 22-20-ra legyőzte Franciaország csapatát a női kézilabda Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjében. A mérkőzésen döntő pillanatban, 19-19-nél két fontos találatot szerző Nora Mörk egyúttal a torna gólkirálynőjévé vált 52 találattal.

Kapcsolódó
Tíz térdműtét után gólkirályként vezette Eb-győzelemig Norvégiát
Norvégia már nyolcadik alkalommal nyerte meg az Európa-bajnokságot.

A találkozó után a torna legtöbb gólját dobó játékosa érzelmekkel teli interjút adott a dán TV2-nek, amelyben elmondta, hitt a visszatérésben tíz térdműtét után is, de nagyon kemény éve volt.

Egy éve varratokkal a lábamban néztem otthonról a Japánban rendezett vébét. Most Európa-bajnokként állok itt. Őrület, milyen sok gólt dobtam, talán többet, mint a Vipersben. Nem hittem volna, hogy így lesz. Tudom, sokan kételkedtek bennem, sokan kritizáltak, hogy rossz formában vagyok. Erre gólkirálynő lettem! Ezzel a szurkálódók is leállhatnak, mármint mit akarhatnának még tőlem?!

idézi a TV2 Mörköt, aki ezek után a szája elé emelte a mutató ujját, hogy elhallgattassa kritikusait.

A norvég kézis egyúttal köszönötetet mondott Thorir Hergeirsson szövetségi kapitánynak, amiért bízott benne gyenge mutatói ellenére is. Nem kérdés, hogy meghálálta a játékával is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik