Sport

A román kézikapust lelkileg felőrölte a sok vereség

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Két góllal győzött Románia ellen a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, amivel eldőlt, hogy a középdöntős csoportban a mieink végeznek az ötödik, a románok pedig az utolsó helyen.

Kapcsolódó
Küzdelmes csatában sikerült fordítani Románia ellen a női kézilabda Eb-n
A magyar női kézilabda-válogatott két góllal, 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében.

A románok egyik legjobbja a kapusuk, Denisa Dedu volt, aki az első félidőben 55 százalékkal védett, a másodikban volt olyan időszakban, amikor 58 százalékon is állt, de ez sem volt elég csapatának, hogy nyerni tudjon.

Dedu a meccs után azt nyilatkozta, kiegyenlített meccs volt, de a második félidőben sok olyan hibát elkövettek, amit a magyarok góllal büntettek meg. Azt is hozzátette, a saját teljesítménye miatt sem lehet boldog, hiszen hiába ment neki jól a védés, ha az eredményen ez nem látszódik meg.

Az olimpiai selejtező miatt sokat számított volna a magyarok elleni győzelem, önbizalmat adott volna a csapatnak. Harcoltunk, győzni akartunk, de most csak ennyit tudtunk kihozni a meccsből. Keserű a szám íze az Eb-n játszott mérkőzéseink miatt, mentálisan nem könnyű feldolgozni a vereségeket, pár napba bele fog telni, mire megnyugszik a lelkem

mondta Dedu, aki megfordult Siófokon is, jelenleg pedig a CSM Bucuresti kapusa. A románok a csoportban kétszer kikaptak, de a lengyelek legyőzésével továbbjutottak, majd a középdöntőben a horvátoktól és a magyar csapattól is vereséget szenvedtek.

A középdöntő utolsó fordulójában a románok a hollandokkal, a magyar csapat Norvégiával találkozik.

A középdöntős csoport állása:

1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont, 2. Horvátország 6, 3. Hollandia 4 (106-110), 4. Németország 4 (104-114), 5. Magyarország 2, 6. Románia 0

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik