Sport

Danyi Gábor: A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AFP
A magyar női kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében, ezzel eldőlt, hogy ötödik helyen zárja a csoportját.

„A védekezés stabilitása volt az, ami átsegített minket a rosszabb periódusainkon, illetve ezekben az időszakokban mindenki kivette a részét, nem hátráltak be a játékosok, hanem odamentek és megcsinálták. A mutatott teljesítménynél tudunk sokkal jobban játszani és fogunk is ennél sokkal jobban játszani. A norvégok ellen is szeretnénk bizonyítani” – idézte Danyi Gábor szövetségi kapitányt a magyar szövetség honlapja.

Kapcsolódó
Küzdelmes csatában sikerült fordítani Románia ellen a női kézilabda Eb-n
A magyar női kézilabda-válogatott két góllal, 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy így küzdött. Hullámzó volt a meccs, de örülök, hogy sikerült a hajrában felülkerekedni” – vélte a meccs legjobbjának választott Schatzl Nadine.

Románia már biztosan a csoport utolsó helyén, összesítésben a 11. vagy a 12. helyen végez, azaz ez lesz minden idők legrosszabb Európa-bajnoki szereplése. Az eddigi negatív csúcsot az 1998-as torna tartotta, amikor a 12 csapatos tornán úgy lett a 11., hogy a helyosztón legyőzte a spanyolokat.

A románok kapusa, Denisa Dedu 36 százalékkal védett, de úgy véli, a kiegyensúlyozott mérkőzés ellenére a hajrában elkövetett hiba sokba került nekik.

„A végeredmény elszomorít, mert a győzelmek segítik a morálunkat. A saját teljesítményem csak bizonyos mértékben elégíthet ki. Ami számít, az a csapat, és hogy mit érünk el együtt” – nyilatkozta a korábbi siófoki kapus.

„Magyarország legyőzése az olimpiai selejtező előtt sokat segített volna nekünk, nagyobb önbizalmat adott volna a jövőre nézve. Harcoltunk, szerettünk volna nyerni, de csak ennyit tehettünk” – tette hozzá.

A mérkőzés egyik legjobbja, a nyolcgólos Lorena Ostase, a CSM Slatina beállósa volt.

Szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, de nem volt szerencsénk. Nagyon sok labda visszapattant az ellenfélhez

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik