Sport

„Legyőztem már a rákot és az infarktust, a koronavírus sem ijeszt meg” – román kézikapitány az Eb-ről

JONATHAN NACKSTRAND / AFP
JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Nincs könnyű helyzetben a román női kézilabda-válogatott, amely az Európa-bajnokság kezdete előtt pár nappal veszítette el egyik legjobbját, a koronavírus-fertőzés miatt otthon maradt beállóst, Crina Pinteát.

Kapcsolódó
Koronavírus miatt lemarad a kézilabda Eb-ről az exgyőri klasszis
Nagy csapás Romániának, hogy Crina Pintea az utolsó pillanatban kiesett.

A keret hétfőn végül csak el tudott utazni a dániai Koldingba, ahol csütörtökön a németek ellen kezdi meg szereplését. Cristina Neagu, a csapat kapitánya a Gazeta Sporturilornak azt mondta, különös időszakot élnek át, és mindenki hálás lehet, hogy egyáltalán kézilabdázhat.

„Dánia rendkívüli munkát végez, hogy egyedül megrendezze az Eb-t. Ezzel megmutatjuk, hogy a kézilabda él, hogy még mindig létezik” – nyilatkozta a 32 éves játékos. Szerinte Pintea mind támadásban, mind védekezésben nagyon fog hiányozni, és bár szerinte Norvégia, Oroszország, Franciaország, talán Dánia és Hollandia lesz harcban az aranyéremért, szerinte másra is figyelni kell.

A jelenlegi helyzetben a koronavírus mindenkinél erősebb ellenfél

– jegyezte meg.

A lap megszólaltatta Bogdan Burceát is, aki január váltotta Tomas Rydét. Ugyan elvileg olimpiai selejtező és maga az olimpiai is várt volna rá, azok elhalasztása miatt az a fura helyzet állt elő, hogy eddig még egyetlen meccsen sem irányíthatta csapatát.

Kapcsolódó
Szétrobbant a kosárpalánk a magyar kézilabda-válogatott feje fölött
Életveszélyes balesetet szenvedhetett volna a kézilabda-válogatott kapusa.

„Ez a legnehezebb torna ebben a világjárványban, hiszen senki sem tudott érdemleges felkészülést végezni. Négy barátságos mérkőzést terveztünk Szerbiával és Ausztriával, ám egyiket sem tudtuk megrendezni. De nincs mit tennünk!”

Kapcsolódó
Elveszítette babáját a sztárkapus, ezért mégis megy az Eb-re
Szörnyű családi dráma miatt csatlakozik a kerethez a norvégok sztárkapusa.

A román válogatott rendszerint az a jellemző, ha jól kezd egy világversenyt, akkor jó eredményt ér el. Ebben bízik Burcea, aki 3-án Németország ellen vezeti csapatát, majd Lengyelország és Norvégia következik.

„Gyógyíthatatlan optimista vagyok, folyamatosan azt mondom, hogy ott leszünk az olimpián. Már ha fel tudunk készülni rendesen. Most az Eb-n nem gondolkodom éremben, azt a célt tűztem ki a lányok elé, hogy lépésről lépésre, meccsről meccsre haladjunk.”

A jelenlegi vírushelyzettől azonban nem tart.

Legyőztem már a rákot és az infarktust, így a koronavírus sem ijeszt meg túlságosan.

Egyébként évente 7 millió ember hal meg rákban… De nem akarom ebbe az irányba terelni a témát, mert megvan a véleményem. Csak a kézilabdáról szeretnék beszélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik