Sport koronavírus

„A vírus okozta helyzetben minden meccs ajándék az Eb-n”

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Bíró Blanka, a magyar női kézilabda-válogatott kapusa szerint a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon minden mérkőzés ajándéknak tekinthető, amelyet meg tudnak rendezni, írta az MTI.

Európában kritikus a helyzet, nem mindenki örül a kézilabda Eb-nek
Még a legoptimistább szakértő sem hisz abban, hogy a fertőzés teljesen elkerüli majd a játékosokat és edzőket. A válogatottak vasszigorral találják majd szemben magukat, aki megszegi az előírásokat, már pakolhat is.

Bíró az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a válogatott keret tagjai nagyon nehezen viselték, hogy ilyen sokáig bizonytalan volt az Európa-bajnokság sorsa. Különösen a végső megerősítés előtti napokban voltak feszültek a játékosok, köztük ő is.

Miután Dániában a szervezők megkapták a kormány engedélyét – egészségügyi korlátozásokkal – a torna önálló lebonyolítására, a válogatott keret hétfőn megkezdte rövid felkészülést.

„Hét közben Budapesten vagyunk, ahol pénteken még délelőtt edzünk, délután pedig repülünk ki Svédországba. Ott szombat és vasárnap délután felkészülési mérkőzést játszunk a házigazdákkal, délelőttönként pedig kondiedzés vár ránk. A következő napon az utazás, a karantén és a kötelező PCR-teszt miatt kiesik ugyan az edzés, de onnantól kezdve már célegyenesben vagyunk az első meccs előtt” – nyilatkozta a Ferencváros kapusa

Bíró Blanka kiemelte, a legfontosabb cél most az lehet, hogy minél több mérkőzést tudjanak játszani, mert ez azt bizonyítaná, hogy minden körülmény rendben van.

Bár én mindig úgy szoktam hozzáállni, hogy csak a következő meccsre koncentrálok, ebben a helyzetben ez most duplán igaz. A vírus okozta helyzetben az Eb-n minden meccset ajándéknak kell vennünk, és pozitívumként megélni, hogy egyáltalán tudunk játszani

– mondta.

A koronavírus-járvány miatt a társrendező Norvégiában egymás után mondták vissza a rendező városok a részvételt, míg múlt hétfőn teljes egészében visszaléptek. Ezt követően a dán szövetség várta, hogy a kormány és a hatóságok jóváhagyják a torna önálló megrendezését. Ennek bejelentésére hétfőn került sor, keddre pedig az is hivatalossá vált, hogy a találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg.

Az Eb-n a magyar válogatott Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit: december 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik.

A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik