Sport koronavírus

Annyi a koronavírusos a magyar kosarasoknál, hogy halasztani kell a Eb-selejtezőt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

A koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombatra és hétfőre kiírt Európa-bajnoki selejtezőit Szlovéniában. A magyar szövetség az MTI-nek megerősítette, hogy

a csapat nem játssza le a két találkozót, amelyeket a következő, februári buborékban pótol majd – akkor majd a tervezett kettő helyett négy mérkőzés lesz.

Az elmúlt napokban Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány válogatottjából öt játékos – Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek –, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában. Közülük  Közülük Tóthot és Pongót szerda este újratesztelték, az már negatív eredményt hozott, így halvány esélyük volt arra, hogy pályára lépjenek, de végül a csapatnak el kell hagynia a szlovéniai buborékot.

Kapcsolódó
Egyre többen koronavírusosak a magyar kosarasoknál
Öt játékos is pozitív tesztet produkált, pedig már mindannyian átestek korábban a betegségen.

„Bízunk a magyar orvostudományban, és nem hisszük, hogy ők hibáztak volna. Minden szabályt betartottunk, és abban sem hiszek, hogy összeesküvés áldozatai lennénk. Az érintett játékosok hazautaztak, kevesen maradtunk, nagyon sújtott bennünket a járvány, és korrekt volt a FIBA, amikor a halasztás mellett döntött” – jelentette ki Ivkovics, aki szerint ez egyben komoly sportdiplomáciai siker az MKOSZ számára.

A két győzelemmel csoportelső magyarok szombaton Ausztria legjobbjaival, hétfőn pedig a házigazdákkal találkoztak volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik