Sport koronavírus

Hiába estek át a koronavíruson, ismét megfertőződtek a magyar kosarasok

Varga György/MTI
Varga György/MTI

Ferencz Csaba után két másik játékos és egy stábtag teszteredménye is pozitív lett a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén karanténba kényszerült magyar férfi kosárlabda-válogatottnál.

Másfél hónap után ismét koronavírusos a magyar válogatott kosaras
Ivkovics Sztojan kapitány azt mondta, minél jobban ütik őket, annál erősebbnek kell lenniük.

Az MTI a bb1.hu szaklapra hivatkozva a válogatott orvosát, Téglássy Györgyöt idézte, aki pedig elmondta, hogy a kosarasok közül Benke Szilárd és Váradi Benedek koronavírusos a tesztek alapján.

Érdekesség, hogy mindhárom érintett már koronavírusos volt korábban, de már volt két felszabadító tesztjük, viszont most újra pozitívak lettek

Minden bizonnyal ez már nem fertőz, már túl is vagyunk a karanténon, ami előírás volt, meglátjuk, mi lesz a többi nap eredménye. Mindenki tünetmentes” – mondta a honlapnak az orvos.

Hozzátette, hogy az előírásoknak megfelelően a küldöttség minden tagjának volt két negatív PCR-tesztje a kiutazás előtt, ám a példa azt mutatja, hogy a mostani időszakban a legnagyobb óvatosság és a védekezési szabályok betartása mellett is bárhol, bármikor megfertőződhet az ember, még ha nagyon vigyáz is magára.

A válogatott kedden került karanténba, miután Ferencz Csaba mintájában kimutatták a vírust Szlovéniában. Kedden este Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány úgy nyilatkozott a közmédiának, hogy nem számítottak arra, ami történt, ezért furcsa a hangulat az együttesnél, de a játékosok jól vannak, mindenki tünetmentes és a csapat hite erős. Jelezte, reméli, pályára léphetnek majd a tervezett két mérkőzésen a házigazdák és az osztrákok ellen.

A magyar válogatott két győzelemmel az élen áll a selejtezős csoportban, és Ausztria legjobbjaival szombaton, a házigazdákkal pedig két nappal később találkozik Ljubljanában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik