Sport koronavírus

Egyre többen koronavírusosak a magyar kosarasoknál

MTI/Ujvári Sándor
MTI/Ujvári Sándor

A korábbi három játékos és egy stábtag után újabb két kosaras teszteredménye lett pozitív a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén karanténba kényszerült magyar férfi kosárlabda-válogatottnál. A szövetség szerdán este a Facebook-oldalán közölte, hogy tovább fogyatkozott a hadra fogható játékosok száma.

Kapcsolódó
Hiába estek át a koronavíruson, ismét megfertőződtek a magyar kosarasok
Ferencz Csaba után két másik játékos és egy stábtag teszteredménye is pozitív lett.

„A tegnapi három játékos és egy stábtag esetében pozitív eredményt mutató teszt után a ma reggeli ismétlés mindegyiküknél megerősítette a pozitív eredményt. Rossz hír, hogy rajtuk kívül két újabb játékosnál is pozitív lett a mai teszt, Tóth Norbert és Pongó Máté azóta már túl is van egy másik teszten” – olvasható a bejegyzésben.

A sors furcsa fintora, hogy mind az öt játékos átesett már korábban a koronavírus-fertőzésen, így náluk felettébb meglepő az újabb pozitív eredmény. Különösen annak fényében, hogy a válogatottnál kellő gondossággal eljárva a szükségesnél is több tesztet végeztek a játékosokon a kiutazás előtt. A Szlovéniába induló buszra már csak olyan ember szállt fel, akinek minimum két negatív tesztje volt.

A cikk kitér arra, hogy a ljubljanai buborékba érkezett csapatok közül ezzel a problémával a többieknek a jelek szerint nem kell megküzdeniük, ugyanis a szlovén, az ukrán és az osztrák csapatban nem találtak fertőzöttet.

„A legrosszabb forgatókönyv szerint már egy 12-es keretet sem tud majd az osztrákok ellen kiállítani Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány” – írták.

A válogatott kedden került karanténba, miután elsőként Ferencz Csaba mintájában kimutatták a vírust Szlovéniában.

A magyar válogatott két győzelemmel az élen áll a selejtezős csoportban, és Ausztriával szombaton, a házigazdákkal pedig hétfőn találkozik Ljubljanában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik