Sport

Lázár János nem szeretne 2021-ben nívós teniszversenyt Magyarországra hozni

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) azt javasolja, hogy 2021-ben ne rendezzen nívós nemzetközi versenyt Magyarország, írja az MTI.

Lázár János a debreceni Fúzió Hallgatói Közösség összejövetelén árulta el, hogy a célkitűzésének megfelelően 2021-től vidéken teniszfejlesztési programot indít el az MTSZ, hogy ne fővárosközpontú legyen a sportág. Legfontosabb feladatként ehhez az utánpótlás-nevelést jelölte ki, mint elmondta, a fővároson kívül tíz nagyvárosban adottak a mindennapos teniszezés lehetőségei.

Lázár János visszatekintett elődje, Szűcs Lajos tíz évére is, aki ezalatt 12 milliárd forintot kapott, és 3,6 milliárdos adóssággal adta át a szövetséget. Lázár János szerint az MTSZ másod- és harmadrangú versenyeket bérelt, a bevétel viszont elmaradt, ehelyett csak első osztálybeli versenyekre lenne szükség.

Az MTI kérdésére, hogy mikor lehet újra nemzetközi viadalok helyszíne Magyarország, Lázár János azt válaszolta, 2021-ben még nem javasolja a koronavírus-járvány miatt, mert az ellehetetlenítené a versenyt.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik