Sport

Képtelen visszavonulni a spanyolok legendás kézilabdakapusa

Páratlan pályafutás áll José Javier Hombrados mögött, és a spanyolok veterán kapusa egyszerűen képtelen visszavonulni szeretett sportágától.

„A magyar kézilabdaklubok pénzügyi helyzete irreális”
A Thüringer HC edzője, Herbert Müller szerint esélyük sem volt, hogy megtartsák az FTC-be igazoló klasszisaikat.

Az 1972-es születésű sportember a legnagyobb spanyol klubokban szerepelt (kivéve a Barcelonát), a Teta Santanderrel és a Portland San Antonióval bajnok és Bajnokok Ligája-győztes volt, majd a Ciudad Reallal két bajnokságot és két BL-t nyert.

A válogatottban 241 mérkőzésen lépett pályára, legnagyobb sikereként 2005-ben világbajnoki címet szerzett, de van két olimpiai bronza (1996, 2008), egy vb-bronzérme (2011) és két Európa-bajnoki ezüstje (1996, 2006).

Már 2013-ban úgy tűnt, csak levezetni igazol a német Wetzlarhoz, de amióta 2015-ben hazatért a BM Guadalajarához, folyamatosan megújítja a szerződését.

Így tett most is: a klub hivatalos honlapja szerint „végül aláírta egyéves szerződéshosszabbítását, amely pusztán formalitás volt, hiszen hónapokkal korábban hallgatólagos megállapodás született a klub és a spanyol kézilabda mitikus kapusa között”.

Ez azt jelenti, hogy Hombrados 30. profi idényét kezdi meg, és egyáltalán ne legyünk biztosak abban, hogy jövőre, 49 évesen bejelenti a visszavonulását.

Kiemelt fotó: FRANCK FIFE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik