Sport

Ilyen lesz a budapesti 20 ezres kézilabdacsarnok

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a közösségi oldalán megosztotta a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő új csarnok látványterveit.

„Íme Európa legnagyobb kézilabda arénájának látványterve” – írta Kocsis, hozzátéve, hogy

nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is.

Magyarország és Szlovákia 2018 júniusában nyerte el a rendezési jogot, fél évvel később a magyar kormány bejelentette, hogy az eseményre egy új, multifunkcionális csarnok épül.

A sok találgatás után a helyszín is eldőlt: a létesítmény a Groupama Aréna szomszédságában, a Népligetben áll majd.

Az ára – a jelenlegi helyzet szerint – 78 milliárd forint lesz, és az építkezést (annak ellenére, hogy látványtervek nem voltak) a koronavírus-járvány sem hátráltathatta, hiszen 2021 végén át kell adni a kész létesítményt, az Európai Kézilabda Szövetség ugyanis szeretné, ha az Eb előtt próbamérkőzéseket is rendeznének benne.

Látványterv még nincs, de már épül a 78 milliárdos sportcsarnok a Népligetben
Gőzerővel zajlik a Népligetnél az új, 78 milliárd forintos sportcsarnok építése: a betonpillérek már állnak, a helyszínen négy óriásdaru dolgozik. A

Júniusban néhány látványkép felkerült az Óbuda Group honlapjára, de később törölték azokat. Akkor a cég a 24. megkeresésére azt válaszolta, „a honlapunkon levő képek csak illusztrációk, nem így fog kinézni az épület.”

Látva a mostani képeket, a hasonlóság nem lehet a véletlen műve.

A 2022-es Európa-bajnokságnak Budapest mellett még Debrecen, Szeged és Veszprém, illetve Kassa és Pozsony ad otthont.

Kiemelt fotó: Facebook/Kocsis Máté

Ajánlott videó

Olvasói sztorik