Sport

Benedek Tibor még halála előtt megtervezte csapata jövőjét

Vincze Balázs július 25-én kezdődő vízilabda Magyar Kupában vezeti először a június 18-án 46 évesen elhunyt háromszoros olimpiai bajnok által rábízott csapatot, az UVSE-t.

Beszélgettünk Tibivel már október tájékán. Aztán decemberben, majd márciusban is nógatott, hogy szép fokozatosan, a szezon végétől, legkésőbb júliustól kezdjem el átvenni tőle a feladatot, fokozatosan járjak le, ismerjem meg az egészet. Az UVSE-t. Amit most úgy kellene továbbvinnem, ahogy ő tette. Ami képtelenség… Sokkolt és összetört, ami ma megtörtént…

– mondta alig egy hónapja sírva a 24.hu megkeresésére Vincze Balázs, akit május 5-én nevezett ki az UVSE utánpótlásklub vezetése, egy nappal azután, hogy Benedek Tibor bejelentette, visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységétől. A június 18-án fájdalmasan fiatalon, 47 évesen elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó irányításával a 19,7 év átlagéletkorú csapat tavasszal még bejutott az ob I rájátszásába.

Benedek Tibor emlékére: legendánk és a kifáraszthatatlan bokszzsák
47 éves korában meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Kálnoki Kis Attila búcsúzik a legendás sportolótól.

Vincze a július 25-én kezdődő vízilabda Magyar Kupában vezeti először új csapatát, ennek apropóján kereste meg az nso. Az UVSE új vezetőedzője és szakmai igazgatója elmondta, Benedek Tibor személyes varázsa hatására döntött úgy, hogy vállalja a feladatot, de már nagyon örül, hogy így határozott.

„Örülök, hogy e feladatba pályafutásom minden elemét »bele tudom tenni«.  Ugyan minden téren van tapasztalatom, összetett és embert próbáló az új kihívás. Igyekszem helytállni” – mondta Vincze, aki az első fordulóban a B-csoportban a Szolnok, a BVSC és a házigazda Kaposvár társaságában kezdi meg csapatával a Magyar Kupa küzdelmeit.

„A kupasorozatot arra használjuk, hogy felkészüljünk a bajnokságra, és az új csapat az új edzővel megméresse magát  . Tudom, nem vagyunk egyszerű helyzetben sem lelkileg, sem más téren, de próbálunk továbbmenni, ennek fontos állomása a Magyar Kupa. Talán kerülhettünk volna jobb csoportba, amelyben vérmesebb reményeink is lehetnének, de az előző években ránk jellemző elszántságot visszük magunkkal, bízom benne, hogy ez eredményes játékkal is párosul” – mondta Vincze.

Az UVSE előző évi sikercsapatából hatan a jelenlegi élklubokhoz igazoltak, ami jelzi, Benedek Tibor vezetésével kiemelkedő munka folyt a klubban és nehéz örökséget hagyott hátra.

(Kiemelt kép: Vincze Balázs kinevezése pillanatában Lovas Péter klubelnökkel, forrás uvse.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik