Sport

Kinevezték Benedek Tibor utódját az UVSE-hez

Hétfő reggel az UVSE hivatalos honlapján tette közzé, hogy minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonul Benedek Tibor.

Benedek Tibor visszavonult a vízilabdától
Az UVSE honlapja tette közzé a szakember döntését.

A bejelentés részeként a korábbi szövetségi kapitány előre belengette, hogy az utódja is megvan:

Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait

– idézte a klub Benedeket.

Nem is váratott magára a kinevezés, kedden bejelentették, hogy Vincze Balázs veszi át az UVSE élvonalbeli férfi vízilabdacsapatának kispadját.

„Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni.”

– mondta az UVSE új szakvezetője.

Vincze Balázs 1978-ban az Újpesti Dózsában kezdett el pólózni, LEN Kupát, Bajnokok Ligáját és öt bajnoki címet is nyert a klubbal. Három olimpián szerepelt, emellett két Európa-bajnoki aranyérmet nyert a válogatottal. Edzői pályáját a BVSC-ben kezdte, dolgozott később OSC a Szombathely és a Szeged felnőtt csapataival is, legutóbbival két Magyar Kupát nyert. Hasonlóság Benedek Tiborral, hogy Vincze szintén dolgozott a válogatottnál: 2018 óta az U15-ös korosztály szövetségi kapitánya volt, csapatával Eb-t nyert 2019-ben.

Kiemelt kép: uvse.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik