Sport

Benedek Tibor visszavonult a vízilabdától

Az UVSE hivatalos honlapján tette közzé Benedek Tibor, korábbi háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, hogy visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől.

Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani. Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű

– olvasható a közleményben.

Az UVSE-nél 2018 óta dolgozó szakember honlapunknak márciusban büszkén beszélt arról, hogy különleges csapata van – ezt a tény is alátámasztja, hogy rettentő fiatal átlagéletkorú csapattal negyedik helyen zárták az alapszakaszt.

Benedek Tibor: Néha én is csak tátom a számat
A háromszoros olimpiai, világ és Európa-bajnok vízilabdázó elmeséli, mit is jelent az utánpótlásnevelés. Interjú.

Benedek Tibor egyúttal azt is megemlítette a közleményében, hogy már az utóda is megvan, de hivatalos bejelentés csak később várható ezzel kapcsolatban. A 47 éves szakembernek ez volt az egyetlen klubcsapata, korábban a magyar válogatottnál edzősködött.

Kiemelt kép: Varga Jennifer/UVSE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik