Sport

Fucsovics Márton nem vállalta a Szuperliga döntőjét

Fucsovics Márton csütörtökön meglepetésre kikapott a világranglista 764. álló Madarász Gergelytől a Szuperliga elődöntőjében.

A világranglista 792. helyezettjétől kapott ki Fucsovics Márton
A szuperliga elődöntőjén szenvedett vereséget a top100-as játékos.

A vereség dacára Fucsovics csapata, az MTK döntőbe jutott és eredetileg arról volt szó, hogy a fináléban is pályára lép, ám végül nem vállalta a játékot pénteken.

A tegnapi meccsemen kicsit meghúztam a combomat, és mivel jövő csütörtökön kezdem csak az éles felkészülést, nem akartam rásérülni. Örülök, hogy játszhattam tegnap, de nem erre voltam még kihegyezve, a topformámhoz képest talán ötven százalékot tudtam kiadni magamból. Ezzel együtt Geri nagyszerűen játszott, látszott, hogy a közelmúltban több versenyen is szerepelt. Nekem most egy hónap kemény felkészülés jön, amit télen szoktam csinálni, sok futás, kondi, hétfőtől szombatig reggeltől estig csak edzés lesz

– mondta Fucsovics Márton a távolmaradásról.

Legmagasabban rangsorolt játékosa nélkül a fővárosi csapat 4-1-re kikapott a Somogyi Electronic GYAC-tól, amely így visszavágott a 2019-es vereségért. Nagy Péter Marozsán Fábiántól, a szintén Davis Kupa-válogatott Piros Zsombor Valkusz Mátétól, Füle Mátyás pedig az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétertől kapott ki, így a győriek 3-0-ra elhúztak. A negyedik csatában a szintén ob-aranyérmes Makk Péter két szettben nyert Szintai Dávid ellen, ezzel a GYAC behozhatatlan előnyre tett szert. A 4-1-es végeredményt Cseresznyés Máté állította be azzal, hogy legyőzte Trapli Szabolcsot.

Kiemelt kép: Francois Nel/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik